lord

Evrendeki Denge Ve Düzenle İlgili Örnekler

Bu konu lord tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
lord
lord
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 4599
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 8:06

Evrendeki Denge Ve Düzenle İlgili Örnekler

Kayıtsız Üye
evrendeki denge ve düzen ile ilgili örnekler verirmisiniz


Cevap: Evrendeki Denge Ve Düzenle İlgili Örnekler

Deli Sevdam
Evrendeki Denge Ve Düzenle İlgili Örnekler

Evrende aynı bir saatin kadranı gibi düzenli ve sistemli bir işleyiş bulunmaktadır. Etrafımıza baktığımızda çevre, doğa, insanlar ve yaşam birbiriyle bir uyum içerisin de yaşamaktadır. Örneğin hava olayları birbiriyle uyumlu ve takipli bir şekilde mevsimlere özel olarak gerçekleşmektedir.

Evrende düzenli bir işleyiş olduğuna en güzel örneği yine kendimizden yani insandan verebiliriz. İnsan vücudu el, ayak, kol, baş ve gövde gibi kısımlardan oluşmaktadır. Vücudumuzun baş bölgesinde bulunan beyin vücudu yöneten sistemin temel dayalı olduğu bir organdır. Lakin bu beyin çeşitli kısımlardan ve milyarlarca hücreden meydana gelir. Beyinin farklı bölümleri farklı işlevleri yerine getirmesine yardımcı olur. Beynin bir kısmı koku almaya, kavramaya yararken diğer bir kısmı ise yürümeye, konuşmaya gibi işlevleri yerine getirmeye yardımcı olur.
evren
İnsan vücudu düzenli bir işleyiş içindeki organlarla var olmaktadır. Bu düzenli işleyişe başka bir örnekte solunum sistemiyle nefes alıp verirken yine aynı bedendeki sindirim sisteminin bu esnada besinleri sindirmesi, kalp atışlarının gerçekleşmesi hepsi aynı anda olur. Bunların biri başka zamanda olsa yaşam olmazdı.

Şüphesiz doğadaki her olay gibi insan vücudu da kusursuz bir şekilde yaratılmıştır ve evrende düzenli bir işleyiş olduğunda dair en güzel örnektir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile