Asya

Sarı Prenses Üretimi

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 5:14

Sarı Prenses Üretimi

Kayıtsız Üye
sarı prenses üretimi video
sarı prenses üretimi nasıl yapılır bilgi verirmisiniz


Cevap: Sarı Prenses Üretimi

Deli Sevdam
Sarı Prenses Üretimi

Latince ismi Labidochromis caeruleus olan ve bizler tarafindan Sarı Prenses olarak bilinen bu balıklar Malawi Golunde yaşamaktadırlar. Bir cok cichlid grubu gibi,Sarı Prenseslerde bulundukları bölgelere göre gruplandırılırlar.

Sarı Prenses üretimi canlı doğuran gruplarına göre daha güç olsa bile,cichlid turleri arasinda müsait şartlar saglandiktan sonra yalın durum alacaktır.

Öncelikle Sarı Prenses üretimini anlatmadan önce, kuracağımız akvaryum ve dekorundan bahsetmek istiyorum.

Sarı Prenses Üretimi

Akvaryum:

Boyutunu olabildigince büyük tutmamiz gerekmektedir. Erkekler akvaryum içinde kendilerine bölge seçeceklerdir. Bu bölgeye hic 1 balığı yaklaştırmayacaklardir.her erkek Sarı Prenses yaklasik olarak 25cm2 alana hukumdarlik kurar.boylece akvaryum boyutlarini ve ıcerisine koyacagimiz balik sayisini olmasi gerektigi gibi ayalarmazsak ıleride 1 cok sorunlarla karsilasabiliriz.ornek olarak yetiskin ıki erkek ve sekiz disi Sarı Prenses ıcin 80-120 lt arasi 1 akvaryuma sahip olursak yer seciminden dogacak sorunlardan kurtulmus sayiliriz.

Dekor:

Sarı Prensesler Malawi golunun kayalik yerlerinde yasadiklari ıcin, onlara akv aryum içinde dogal ortamlarini aratmayacak sekilde hazirlamaliyiz.|erkekler ve disiler kendilerine yuva yaparlar ve bu yuvalari yapmak ıcin akvaryum içinde kayalardan magaralar olusturmak ve dibe 1 miktar kum koymamiz gerekmektedir.erkeklerin yuva yapmasinin sebebi, ciflesme doneminde disiyi yuvaya cekerek ciflesmek ıslemini gerceklestirmektir.disiler ıse; ciflesme ısleminden sonra baska 1 erkekle ciflesemyecegi ıcin kendisine saklanma yeri yapmaktir.

Ciklet Akvaryumunda Bitkilendirme Olur Mu?

Daha öncede söylediğim gibi Sarı Prensesler malawi gölünün kayalik bölgelerinde yasarlar, diyetleri protein ve bitkiseldir. Bu yuzden akvaryuma koyacagiz ınce yaprakli bitkiler Sarı Prensesler tarafindan hirpalanacktir. Ancak ıllaki ben koymak diliyorum derseniz, ıki seceneginiz olacak.

bir) Plastik bitkilerden kullanmak

ıki) Kalin yaprakli bitkiler secmek.

Ancak burada da dikkat etmeniz gereken faktör, bitkileri kuma ıyi monte etmelisiniz ters halde cichlidler kumu kazdiklari ıcin koklerini dışarı çıkaracaklardir.

Ciklet Akvaryumunda Mango Kökü Kullanabilir miyim?

kesinlikle hayir.cunku Sarı Prensesler, Ph degeri 7.0-8.0 arasinda olmalidir.mango kokunun ozelligi,suyun Ph derecesini dusurmektir.bu nedenler Sarı Prenses akvaryumunda mango koku kullanamayiz.

Sarı Prenses Üretimi

Su Sıcaklığı

Sarı Prensesler, kotu sartlara en dayanikli balıklar arasinda yer almaktadir.onlari küçük sicaklik degisikleri gibi öğeler çok etkilemez ancak bu akvaryum içinde ıstedigimiz gibi oynamalar yapabilecegimiz anlamina gelmez.Sarı Prenseslerin su sicakligi 26-28 derece arasinda sabit tutulmalidir.bu onlarin hastalanma, ureme ve bunun gibi sorunlarla karsilasmamasina mani olacaktir.

Çiftleşme ve Kuluşka;

Sarı Prensesler akvaryum içinde yeterli sayida disi ve erkek orani ayarlandiginda uremeleri daha basit olacaktir.bunun ıcin en ıyi bir erkek ve dört disi yada akvaryum boyutunun büyük oldugunu varsayarsak ıki erkek ve sekiz disi seklinde olmalidir.

Sarı Prenses Üretimi

erkek Sarı Prenses Ciflesmeye hazir oldugunda, kendine 1 bölge sececektir ve orada kendisine yuva yapmaya calisacaktir.ılk olarak yapmak ıstedigi yuvanin altinda ve yanindaki kumlari agziyla tasiyarak kazacaktir.daha sonra akvaryum içinde bulunan disilerden hazir olani buldugunda ona kur yapmaya baslayacaktir.bunun belirtileri erkek Sarı prensesin agiz kisminda kararmalar gorunur.

bu kararmalar vakit vakit diside gorulmektedir.bu menfi degil aksine müspet 1 durumdur.disinde cioflesmeye hazirlandigini gostermektedir.
disi karninda yumurtalari olusturduktan sonra erkek disinin salgiladigi tupcukleri farkeder ve bu andan ıtibaren disi ıle erkegin ciflesmesi an meselesidir.erkek kur yaparak,titreyecek onu yapmis oldugu yuvaya ceker ve orada ciflesme ıslemi gerceklesir.

ıste bu andan ıtibaren disi balığınizin agzinda yavrularin oldugunu ve agzinin sarktigini göreceksiniz.bu bariz 1 sekilde belirgin olmaktadir.

disiler yavrulari agzinda yaklasik 18-21 gun arasinda tutar ve bu vakit içinde kesinlikle yem yemez.bunun ıcin eger disi balığınizi anne tanktan ayirma kanatindeyseniz ve balığı kendi dogasiyla dogurmasini bekleyip bu guzel goruntuyu gormek ıstiyorsaniz yapacagiz biricik sey beklemek olacaktir.disi ayirdiginiz akvaryumu rahat ve guvenli hissettigi anda yavrulari agzindan salacaktir.

Sarı Prenses Üretimi

ancak yedek 1 tankiniz yoksa ve diger balıklarla beraber disiye bakmak ıtiyorsaniz bu durumda disiyi kusturmaniz gerekmektedir.cunku disi balığı agzindan saldigi anda diger balıklar yavrulari yiyeceklerdir.bunun ıcin yumurtalarin disinin agzinda kacinci gunden ıtibaren canladigini ve ciflesme doneminden sonra hergunu saymaniz, bilmeniz gerekmektedir.yumurtalar disinin agzinda, 8-10. gunden sonra canlanmaya baslar.ve kusturma ıslemini 13-14 gunde yapmamiz en müsait vakit olarak bilinmektedir.

Sarı Prenses Üretimi

yavrulari kusturduktan sonra, yavrular vucutlarinda yumurta Sarılariyla beraber dunyaya geleceklerdir.bu yumurta Sarılarinin vucutlarindan gitmesiyle yaklasik 2-3 gun sonra yavrular yem yemeye baslayacaktir.ve yavrularin gelesimi ıcin canlı yem vermek gerkemektedir.bunun ıcinde en müsait oalrak Artemia kullanabilirsiniz.

SARI PRENSES ÇİFTLEŞME VİDEOSU

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile