aile

İnsanların Yaşamak İçin Seçtikleri Yerlerin Özellikleri

Bu konu aile tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
aile
aile
Bağımlı
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 4612
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 8:01

İnsanların Yaşamak İçin Seçtikleri Yerlerin Özellikleri

Kayıtsız Üye
insanların yaşamak için seçtikleri yerlerin özellikleri nelerdir ?


Cevap: İnsanların Yaşamak İçin Seçtikleri Yerlerin Özellikleri

Deli Sevdam
İnsanların Yaşamak İçin Seçtikleri Yerlerin Özellikleri

İnsanlar yaşadıkları yerleri seçerken bazı özellikleri dikkate alırlar. Yerleşim yeri tercih edilirken sosyal-kültürel ve ekonomik faktörler çok önemlidir. İnsanlar, tarih öncesi devirlerde doğal ortamın etkisiyle göçebe olarak yaşamışlardır. Zamanla yerleşik hayata geçerek yaşadıkları ortamın kaynaklarını kullanmaya başlamışlar ve bazı ihtiyaçlarını karşılamak için diğer insan grupları ile ilişki kurmuşlardır. Birbirleri ile mücadelelerinde sayıca çok ve nitelikli olmanın önemi nüfus kavramını ortaya çıkarmıştır.
Nüfus, günümüzde de tüm dünya ülkeleri için önemli güç kaynağı ve devamlılıklarını sağlamada gerekli bir unsurdur.

Ülkemiz nüfusunun hızlı artmasıyla her geçen gün birim alana düşen insan sayısı da artmaktadır. Ülkemizin coğrafi özellikleri bölgeden bölgeye hatta aynı bölge içinde bile farklılıklar göstermektedir. Bu farklılıklar, yerleşme ve nüfus dağılışını etkilemektedir. Hem kıyı kesimler ile iç kesimler arasında hem de batı ile doğu bölgeleri arasında belirgin zıtlıklar vardır. Bir yerde nüfusun az ya da çok olmasında çeşitli faktörler etkili olur.
İnsan yaşamı ve çeşitli faaliyetlerine elverişli alanlar nüfus bakımından daha kalabalıkken elverişli olmayan alanlar ise daha seyrek ve az nüfusludur.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile