aile

İnsanlar İhtiyaçlarını Nasıl Temin Ederler

Bu konu aile tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
aile
aile
Bağımlı
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 4612
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 8:01

İnsanlar İhtiyaçlarını Nasıl Temin Ederler

Kayıtsız Üye
insanlar ihtiyaçlarını nasıl temin ederler ?


Cevap: İnsanlar İhtiyaçlarını Nasıl Temin Ederler

Deli Sevdam
İnsanlar İhtiyaçlarını Nasıl Temin Ederler

Temel İhtiyaçlar Yemek yemeden, su içmeden yaşayamayız. Tehlikelerden, soğuktan, sıcaktan korunmak için bir eve ihtiyacımız vardır. Çıplak gezemeyiz, giyinme ihtiyacı duyarız. Beslenme, barınma ve giyinme tüm insanların temel ihtiyaçlarındandır. Temel ihtiyaçlarımız karşılanmadığı zaman yaşantımızı sürdüremeyiz.

Temel ihtiyaçlarımız bunlarla sınırlı değildir. Okula giden bir öğrencinin kitap, defter, kalem, silgi, çanta gibi okul gereçleri de temel ihtiyaçlarıdır.

Sosyal İhtiyaçlar
Can, babasından kendisine bisiklet, Gül gitar, Samet ise ayakkabı almasını istiyor. Bu kişilerden hangisinin isteği daha önce yerine getirilmelidir?
Bu kişilerden Samet’in isteği daha önce yerine getirilmelidir. Çünkü Samet için ayakkabı istek değil, ihtiyaçtır. Ayakkabısı yırtılmış ya da küçülmüş olabilir. Yağmurlu havalarda yırtık ayakkabı giyerse ayakları ıslanıp hastalanır. Küçük ayakkabılar ayağını sıkıp yara açılmasına neden olur. Oysa bisiklet ve gitar birer istektir. Bu istekler karşılanmasa da Can ve Gül’ün yaşamında güçlük çıkmaz.

İhtiyaçlar Karşılanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
İhtiyaçlarımızı karşılarken onları önem sırasına koymamız gerekir. İhtiyaçlarımızı önem sırasına koyarken de bütçemizi göz önünde bulundurmalıyız. Her ailenin belli bir geliri vardır. İhtiyaçlarımızı satın alabilmek için yeterli paramızın olması gerekir. Paramız yeterli değilse borçlanabiliriz. O zaman da temel ihtiyaçlarımızı karşılayamayız.

Para ve Paranın Tarihi
Para, bir ürün ya da hizmetin değerini karşılayan devletçe bastırılan kâğıt ya da metalden yapılmış ödeme aracıdır. Para ilk kez Lidyalılar tarafından kullanılmıştır.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile