lord

Kurtuluş Savaşının Kazanılmasında Atatürk’ün Kişilik Özelliklerinin Etkileri

Bu konu lord tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
lord
lord
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 4599
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 8:05

Kurtuluş Savaşının Kazanılmasında Atatürk’ün Kişilik Özelliklerinin Etkileri

Kayıtsız Üye
kurtuluş savaşının kazanılmasında atatürk’ün kişilik özelliklerinin etkileri nelerdir söyleyiniz


Cevap: Kurtuluş Savaşının Kazanılmasında Atatürk’ün Kişilik Özelliklerinin Etkileri

Deli Sevdam
Kurtuluş Savaşının Kazanılmasında Atatürk’ün Kişilik Özelliklerinin Etkileri Nelerdir

1. İLERİ GÖRÜŞLÜLÜĞÜ
Atatürk, olayların gidişini değerlendirerek sonucunu tespit ederdi. Çanakkale Muharebeleri sırasında, düşman donanmasının nerden çıkarma yapabileceğini önceden sezerek gerekli tedbiri alması, savaşın sonucunu değiştirmiştir.
2. İNSAN ve MİLLET SEVGİSİ
Atatürk, milletini çok severdi .milleti uğruna gece gündüz çalışmış, en umutsuz zamanlarda bile milletle berabe rolmayı, millet güvenmeyi kendine prensip edinmişti. O yalnız kendi milletine değil bütün uygar milletlere saygı duymuştur.
3. METODLU ÇALIŞMASI
Atatürk, yapılacak işlerin zamanını ve sırasını çok iyi bilirdi. O yapacağı işlerde her şeyi sırayla yapardı. Önce engelleri ortadan kaldırır, sonar hedefe varmada hiç zorlanmazdı.
4. REHBERLİĞİ
Atatürk, 19 Mayıs 1919′da Samsun’açıktıktanhemensonrabaşladığıişlerdebirrehb erinbütünözelliklerinisergilemişti. O, millete en doğru yolu göstermişti.
5. SABIR ve DİSİPLİN ANLAYIŞI
Atatürk, önemli düşünceler karşısında once düşünür, inceler, araştırır ve tartışır; sonra da kesin kararını verirdi. Verdiği kararın uygulanma zamanını ise sabırla beklerdi. Atatürk, disipline de çok önem verirdi. Bir işi yapmaya karar verdiği zaman ısrarla o konu üzerinde çalışır. Asla vazgeçmezdi.
6. YÖNETİCİLİĞİ
Mustafa Kemal, iyi bir yönetici için gerekli bütün özelliklere sahipti. Kibar davranışları, dürüstlüğü, emir veriş tarzıyla örnek olmuştur.
7. ÇOK CEPHELİLİĞİ
Atatürk, çok cepheli bir liderdi. O, hem fikir, hem de hareket adamıdır. Yani bir taraftanTürk inkılabının hazırlayıcısı, diğer taraftan da uygulayıcısı olmuştur. Hem düşünen, hem de eserler veren Atatürk, çok yönlü bir lider olduğunu göstermiştir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile