Azize

Artezyen Nasıl Çıkarılır

Bu konu Azize tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Azize
Azize
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8698
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 9:59

Artezyen Nasıl Çıkarılır

Kayıtsız Üye
artezyen nasıl çıkarılır ?


Cevap: Artezyen Nasıl Çıkarılır

Deli Sevdam
Artezyen Nasıl Çıkarılır

Artezyen Nedir? NASIL AÇILIR ?

Elmas ve tijler eklenir elmas Ile köpüklü su verilip delinerek açılan ve havakopresörü Ile açılmakta Olan delginin metresine GÖRE Basınçlı Hava basılarak delgiden Çıkan Malzeme disari ve atılmak suretiyle Suya ulasılma çalışmasına ertezyen denir ve Artezyen met sekilde acılır, toprak zeminde ve kaya zeminde zeminin yumusaklığı, sertliğine GÖRE artezyen Çalışması farklılık göstermektedir.

Artezyen , Su sızdırmayan two Daha yaygın DAHA Eklendi çok sayıdaki Yeraltı tabakaları arasında Kalan Basınçlı suların sondaj usulüyle yararak yeryüzüne Tazyikli bir sekilde çıkmasını sağlayan gelgi Yani kuyudur.

Tazyikli Su Çıkan kuyulara Fransızcada,-Fransa’nın Artois köyü civarında 12. yüzyıllarda Eklendi çok miktarda bulundugu for-artois denmektedir.

Türk kültürünün fransız kültürü etkisinde kaldığı Tanzimat döneminde met kelime Türkçeye " artezyen "olarak girmiş ve yerleşmiştir. Çanak şeklinde Olup taşıdığı Suyla kuyuyu besleyen zone zone, geçirimli Olan Üst kısımlardan giren su Ile beslenir.

Zamanla su Ile Dolan met bölgede BIR olusan meydana gerçekleşmemiş. Bölgenin Çukur kısmına yeryüzünden sondaj Ile BIR kuyu açılırsa, fizikte Eklendi çok Iyi bilinen bileşik Kaplar prensibine GÖRE su yararak yeryüzüne Tazyikli bir sekilde cikar. Suyun tazyiki, su geçirmez bölgenin durumuna ve kuyunun açıldığı Yere bağlıdır. Su geçirmeyen bölgenin auction Olan ve suların dolmasını sağlayan uç kısımlarına "Beslenme Bölgesinde" denir.

Artezyen kuyuları sondaj aletleriyle Arazi delinerek ve delinen Kisma sondaj for yapılmış Özel Titap Pimaş Borular KONMAK suretiyle Insa edilir.

Ayşe boruların su seviyesi boyunca Kalan kısımlarında pekçok delikler bulunur. Deliklerin isletme esnasinda tıkanmaması for boru Ile sondaj deliği arasında Kalan Boşluk içten Dışa Doğru büyüklükleri küçülecek tarzda çakıl ve iri kum Ile doldurulur.

Bazi benzin kuyularından petrolün fışkırması artezyen kuyusundan Suyun fışkırmasına BENZER. Artezyenden farkli olarak benzin fışkırmasına, benzin yatağında bulunan Gazların Basıncının da tesiri vardir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile