Didem

Atatürk Orman Çiftliğinin Kuruluş Amaçları

Bu konu Didem tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Didem
Didem
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 3434
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 9:45

Atatürk Orman Çiftliğinin Kuruluş Amaçları

Kayıtsız Üye
atatürk orman çiftliğinin kuruluş amaçları nelerdi r?


Cevap: Atatürk Orman Çiftliğinin Kuruluş Amaçları

Deli Sevdam
Atatürk Orman Çiftliğinin Kuruluş Amaçları

Atatürk Orman çiftliği (kuruluşu 5 mayıs 1925), çeşitli ziraî alanlarda faaliyet göstermek ve bir örnek çiftlik teşkil etmek üzere Atatürk’ün direktifiyle kuruldu.

Ankara’nın 7 kilometre batısında bulunan çiftlik, 5659 sayılı kanunla Tarım bakanlığına bağlı, tüzel kişiliğe sahip kamu iktisadî teşebbüsü haline getirildi (1950). Müessesenin kuruluş gayeleri şöyle tespit edildi: türk çiftçisine, toprak ve tabiat şartlarının uygun olmadığı yerlerde dahi, sebatla, bilgiyle çalışıldığı tak*dirde başarı sağlanabileceğini göstermek, fen*nî ve modern çiftçilik çalışmalarına önder*lik etmek, tahıl ekimi dışındaki ziraî faaliyet için örnek olmak ve damızlık hayvan yetiş*tirmek.

Atatürk Orman çiftliği tam işletme halini aldıktan sonra Ankara’nın belirli gıda mad*delerinin sağlanmasında önemli bir boşluğu doldurdu. Müessesenin faaliyet bölümleri şunlardan teşekkül etti: tarla kültürleri ser*visi, bağ ve bahçe, ziraat sanatları, hay*vancılık, ihtimar sanatları şubeleriyle hayva*nat bahçesi amirliği. Ayrıca İstanbul’da bir süt işletmesi kurdu,

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile