admin

Atatürk Orman Çiftliğinin Kuruluş Amacı Nedir

Bu konu admin tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
admin
admin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 12501
Yanıt Sayısı: 0
22 Mayıs 2021, 2:06

Atatürk Orman Çiftliğinin Kuruluş Amacı Nedir

Kayıtsız Üye
atatürk orman çiftliğinin kuruluş amacı nedir ?


Cevap: Atatürk Orman Çiftliğinin Kuruluş Amacı Nedir

Deli Sevdam
Atatürk Orman Çiftliğinin Kuruluş Amacı Nedir

Atatürk Orman çiftliği (kuruluşu 5 mayıs 1925), çeşitli ziraî alanlarda faaliyet göstermek ve bir örnek çiftlik teşkil etmek üzere Atatürk’ün direktifiyle kuruldu.

Ankara’nın 7 kilometre batısında bulunan çiftlik, 5659 sayılı kanunla Tarım bakanlığına bağlı, tüzel kişiliğe sahip kamu iktisadî teşebbüsü haline getirildi (1950). Müessesenin kuruluş gayeleri şöyle tespit edildi: türk çiftçisine, toprak ve tabiat şartlarının uygun olmadığı yerlerde dahi, sebatla, bilgiyle çalışıldığı tak*dirde başarı sağlanabileceğini göstermek, fen*nî ve modern çiftçilik çalışmalarına önder*lik etmek, tahıl ekimi dışındaki ziraî faaliyet için örnek olmak ve damızlık hayvan yetiş*tirmek.

Atatürk Orman çiftliği tam işletme halini aldıktan sonra Ankara’nın belirli gıda mad*delerinin sağlanmasında önemli bir boşluğu doldurdu. Müessesenin faaliyet bölümleri şunlardan teşekkül etti: tarla kültürleri ser*visi, bağ ve bahçe, ziraat sanatları, hay*vancılık, ihtimar sanatları şubeleriyle hayva*nat bahçesi amirliği. Ayrıca İstanbul’da bir süt işletmesi kurdu,


Cevap: Atatürk Orman Çiftliğinin Kuruluş Amacı Nedir

Misafir Üye
atatürk orman çifliğinin kuruluş tarih ne zamandır?


Misafir Üye
Atatürk Orman Çiftliği, 1925 yılında Ankara’nın batısında, kendisine armağan edilmiş arazi üstünde Atatürk’ün talimatı ile kurulan ve Türk tarımına öncülük eden çiftlik.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile