admin

Atatürk’ün tarih konusu ile ilgili söylemiş olduğu veciz sözler.

Bu konu admin tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
admin
admin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 12501
Yanıt Sayısı: 0
22 Mayıs 2021, 2:32

Atatürk’ün tarih konusu ile ilgili söylemiş olduğu veciz sözler.

Kara Gözlü
Atatürk’ün tarih konusu ile ilgili söylemiş olduğu veciz sözler.

"Tarih yazmak, tarih yapmak kadar mühimdir. Yazan yapana sadık kalmazsa değişmeyen hakikat, insanlığı şaşırtacak bir hâl alır." (1931)

"Büyük devletler kuran ecdâdımız büyük ve şümullü medeniyetlere de sahip olmuştur. Bunu aramak, tetkik etmek, Türklüğe ve cihana bildirmek bizler için bir borçtur. Türk çocuğu ecdâdını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır."

"Her şeyden evvel kendinizin dikkatle ve itina ile seçeceğiniz vesikalara dayanınız. Bu vesikalar üzerinde yapacağınız tetkikâtla her şeyden ve herkesten evvel kendi insiyatifinizi ve milli süzgecinizi kullanınız."

"Tarih hayal mahsulü olamaz."

"Tarih yazarken gerçek olayları bulmaya çalışmalıyız. Eğer bunları bulamazsak mechuliyeti ve bu noktadan cehlimizi itiraf etmeden etmekten çekinmeyelim."

"Biz daima hakikat arayan ve buldukça, bulduğumuza kani oldukça ifadeye cür?et gösteren adamlarız."

"Ben fani bir insanım, bir gün öleceğim, büyüklüğüne ve üstün kabiliyetlerine inandığım Türk Milleti’nin gerçek tarihinin yazılmasını sağlığımda görmek istiyorum. Onun için bu toplantılarda kendimden geçiyor, her şeyi unutuyor, sizi yoruyorum. Beni affedin." (1933)

"Evvelâ millete tarihini, asîl bir millete mensup bulunduğunu, bütün medeniyetlerin anası olan ileri bir milletin çocukları olduğunu öğretmeliyiz." (1930)


Cevap: Atatürk’ün tarih konusu ile ilgili söylemiş olduğu veciz sözler.

Ceylan Gözlü
Atatürk’ün yapmış olduğu bir çok olayları tarihlerden okumaktayız.Tarihimizi en iyi şekilde bilmeli ve bizler için neler yaptılar ne gibi değişikliklerin olduğunu tarihimizden öğrenebiliriz.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile