admin

Atatürk’ün Liderlik Hakkındaki Sözleri

Bu konu admin tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
admin
admin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 12501
Yanıt Sayısı: 0
22 Mayıs 2021, 2:51

Atatürk’ün Liderlik Hakkındaki Sözleri

Kara Gözlü
Atatürk’ün Liderlik Hakkındaki Sözleri


Lider Atatürk, bir liderde (önderde) olması gereken bütün özellikleri üzerinde taşıyan eşsiz bir yönetim bilgisine sahipti. Atatürk, liderlerin yani hükümetlerin (yöneticilerin), halkın huzur ve güvenini sağlayan kişiler olması yanında, liderlik vasıflarınıda en iyi şekilde kullanabilen, halkın hizmetinde çalışan, modern çağa ayak uydurabilecek kişilerden olması gerektiğini sözleriyle ifade etmiştir.

Atatürkün liderlik hakkında ve bir liderde bulunması gereken yetenek ve kişilik özellikleri hakkında söylemiş olduğu sözleri (özdeyişleri)

Milleti aldatmayacağız! Millete, daima ve daima gerçeği söyleyeceğiz. Belki hata ederiz, yanlış şeyleri gerçek zannederiz. Fakat millet onu düzeltsin.

Milletler üzüntü ve keder bilmemelidir. Önderlerin (Liderlerin) vazifesi, hayatı neşe ve şevkle karşılamak hususunda milletlerine yol göstermektir. (1937)

İleri hükümetçiliğin belirgin özelliği, halkı, kudretine olduğu kadar şefkatine de samimiyetle inandırabilmesidir.

Elimizdeki programın ruhu, bizi yalnız bir kısım vatandaşla alakalı kalmaktan meneder. Biz, büyük Türk Milleti’nin hizmetindeyiz. (1937)

Takip edilen amaçlar hiçbir zaman kişisel olmamalıdır. Geçmiş sistemlere bağlı kalanlar ve geleneklerden sıyrılamayanlar hiçbir zaman modern bir devlet meydana getiremezler. (1938)

Yolunda yalnız olmayacaksın. Orada aynı hedefi takip eden başkaları ile beraber yürüyeceksin. Bu hayat yarışında, diğerleri kabiliyetleri itibariyle sizi geçebilirler. Bir başarı elinizden kaçabilir. Bundan dolayı onlara kızmayınız ve elinizden geleni yapmışsanız, kendi kendinize de kızmayınız. Asıl mühim olan başarı değil, gayrettir. İnsanın elinde olan ve onu memnun eden ancak gayrettir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile