Azize

Kardeşlik Haftası İle İlgili Yazılar

Bu konu Azize tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Azize
Azize
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8698
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 9:57

Kardeşlik Haftası İle İlgili Yazılar

Kayıtsız Üye
kardeşlik haftası ile ilgili yazılar eklermisiniz


Cevap: Kardeşlik Haftası İle İlgili Yazılar

Deli Sevdam
Kardeşlik Haftası İle İlgili Yazılar

Her yıl 28 nisan –4 mayıs tarihleri arası ‘Kardeşlik Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Kardeşlik Haftası’nı belirleyen faktörler, sevgi-saygı duygularını geliştirmektir.

Kardeşlik Haftası İle İlgili Yazılar

Sevgi, sevmek ve sevilmek… Birbirini tamamlayan ne güzel sözcükler bunlar. Sevgiyi pozitif bir enerji yoğunluğu olarak tanımlayanlar var. Sevgi, ilişkilerde, insanın var olduğu günlerden günümüze kadar, gücünü koruyan bir olgudur. Yaşamak içgüdüsünün temelidir sevgi.
Boşuna söylememişler, "Sevgi ya da aşk bir hazinedir, o en ağır öyküleri hafif, en karanlık günleri aydınlık yapar" diye. Leyla ile Mecnun öyküsünü anımsarsınız.

Leyla hiç de güzel değilmiş. Mecnun’a sormuşlar:
"Onca sıkıntı bunun için miydi?"
Mecnun yanıtlamış:
"Hayır gönlümdeki Leyla içindi!"

Sevgi veya aşk.. Sözlüklerimize bakacak olursak, ister Yaradanın sevgisine yönelik olsun, ister canlı ve cansız varlıklara duyulan tutkulara, arzulara yönelik olsun, birbirine yakın kavramlardır bunlar. Din farkı olmaksızın inanç dünyasında, en yüce güzelliktir sevgi… Sevgi, Allah’ın insanlara bağışladığı duyguların en üstünüdür.

Gönlünde ister kendini Yaratan’a, isterse Yaratan’ın yarattıklarına karşı sevgi duyan, başkalarının yararını, kendi çıkarlarından üstün tutan, gerektiğinde özveride ileri gidebilen, karşılık beklemeyen, bu niteliği, yaşamının bir simgesi olarak taşıyabilen kişi mutlu olur. Seven kimse, kendini sevdiğinde görmek ister. Kin ve isteri krizlerinden temizlenir. Sevdiğini hoş tutmaya, hoşlanmayacağı şeylerden sakınmaya çaba gösterir.

Müslümanlıkta en büyük sevgi, bizi yaratan Allaha’dır. Sonra O’nun yarattığı bütün canlılara ve özellikle yaratıkların en onurlusu olan insanadır. Yunus Emre’nin "Yaratılanı hoş gör, Yaratan’da ötürü" felsefesi, Türk geleneğinin bir yansımadır.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile