admin

Çalışan Demir Pas Tutmaz Hikayesi

Bu konu admin tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
admin
admin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 12501
Yanıt Sayısı: 0
22 Mayıs 2021, 7:45

Çalışan Demir Pas Tutmaz Hikayesi

Kayıtsız Üye
çalışan demir pas tutmaz atasözünün hikayesi lazım


Cevap: Çalışan Demir Pas Tutmaz Hikayesi

Kara Sevdam
Çalışan Demir Pas Tutmaz Hikayesi

İlk önce atasözünün anlamını vererek başlayayım;

Tembel tembel oturan kimse hantallaşır, iş yapma yeteneğini yitirir, çalışan kimse gittikçe açılır, daha yararlı işler yapar.

Atasözünün anlamından yola çıkarak bu atasözünün eskiden bu yana nasıl meydana geldiğini ve nasıl atasözü haline geldiğini anlayabiliriz.

Her insan hayatta kalmak için çalışmalıdır. Çalışmak hem insana hayatını ve geçimini kazandırır hemde yeni şeyler üretme ve daha iyisini yapma azmi kazandırır.Yıllar boyu edinilen tecrübede çalışan insanların sürekli zihinsel ve bedensel anlamda sürekli zinde oldukları görülmüştür. Beden ve zihin sürekli çalıştığı için kendisini yeniliyor ve geliştiriyor.

Çalışmayan insanların ise zamanla zihinsel anlamda ve bedensel anlamda sağlığını yitirdiği ve gelişemediği görülmüştür.Zamanla hantallaşıp çalışamaz duruma geldikleri görülmüştür. Bu durumda tıpkı demirin durumuna benzetilmiştir.

Bir demir nasıl belli bir süre bekleyince pas tutuyorsa çalışmayan insanda bu demir gibi çürümeye mahkumdur. Çalışan bir demir nasıl paslanmadan kalabiliyorsa çalışan insanda işleyen demire benzetilmiştir.

[URL="http://www.renkliweb.com/soru-cevap-2/calisan-demir-pas-tutmaz-atasozunun-hikayesi-nasildir.html"]Kaynak[/URL]


Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile