admin

Atatürk’e Mektup 2.Sınıf

Bu konu admin tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
admin
admin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 12501
Yanıt Sayısı: 0
22 Mayıs 2021, 7:45

Atatürk’e Mektup 2.Sınıf

Kayıtsız Üye
2.sınıf için atatürk’e mektup örneği lazım


Cevap: Atatürk’e Mektup 2.Sınıf

Kara Sevdam
Atatürk’e Mektup 2.Sınıf

Saygıdeğer Büyüğüm Atatürk,
Yurdumuzu düşmalardan kurtardığın için teşekkür ederim. Yaptığın devrimlerle yurdumuzu ileri götürdün. Ülkemizin ve milletimizin ileri gitmesi için büyük çaba harcadın. Senin sayende diger ülkelerle aynı seviyeye geldik. Çocuklara Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı armağan ettin. Bunun için çok mutluyuz. Cumhuriyeti ilan ettin. Bu sayede milletimizin özgür olmasını sağladın. Tüm yaptıkların için sana teşekkür ederiz. Senin kurduğun cumhuriyeti koruyacağımıza söz veriyorum. Seni hiç bir zaman unutmayacağız ve izinden yürüyeceğiz. Bir Türk çocuğu olmaktan gurur duyuyorum. Senin de söylediğin gibi; “Ne mutlu Türk’üm diyene”
Saygılarımla,
2 / A Doruk CAGLAYAN

Sevgili Atatürk,
Seni çok seviyorum. Sen cumhuriyeti kurdun, düşmanları kovdun, bizi kurtardın, özgür bıraktın. Seni çok özlüyorum Atatürk. Savaşı kazanmak için çok risk aldın. O mermi saatine çarptığında
seni gerçekten yaraladı mı? Canın çok yandı mı? Seni hep anıyoruz Atatürk.
Sınıfımızda senin resimlerin ve seni anlatan kitaplarımız var.
Biz seni çok seviyoruz. Sevgiler
2-B Arda AKKUZU

Sevgili Atatürk,
Ülkemizi düşmanlardan kurtardın. Çağdaş ve insan haklarına değer veren bir ülke kurdun. Ben bu ülkede yaşadığım için çok mutluyum. Ülkemi gerektiğinde düşmanlardan kurtaracağım. Senin kurduğun bu ülkenin bilim, sanat, ticaret ve birçok alanda en üst sıralarda olması için çalışacağım. Ülkemin bütün çocukları gibi bende sana minettarım.
2/C Elif ZEYNEP KOÇYILDIZ

Sevgili Atatürk,
Seni çok seviyorum. Sen hayatımda gördüğüm en çalışkan,
en cesur en yardımsever komutanlardan birisin. Bizi her türlü savaşlardan kurtardın.
Sen bize yardım ettiğin için biz hepimiz senin bir komutanınız.
2/C Nehir YAZICIOĞLU

Sevgili Atatürk,
İyi ki varsın Atatürk. Sen olmasaydın ne yapardı bu millet? Sen bize cumhuriyeti kazandırdın. Ya haklarımız olmasaydı ne yapardık? Kadın hakları, yeni harfler, kılık – kıyafet, eğitim hakkı… Sen hem iyi bir lider, hem de komutandın. Keşke herkes senin gibi olsaydı. Bize bu bayramları, zaferleri, cumhuriyeti veren sendin. Sen ölsen de hala bizim kalbimizde sonsuza dek yaşayacaksın. Sen hep en büyük Türk olacaksın. Keşke seni görebilseydim, sana kocaman sarılabilseydim.
Umarım yattığın yerde, yani Anıtkabir’de mutlusundur. Huzur içinde yatman umuduyla.
3/A Işık GÖK

Sevgili Atatürk,
Seni görebilmeyi çok isterdim. Sen bize birçok haklar kazandırdın. Çok iyi bir lider oldun. Sen olmasaydın belki şu anda bizi padişahlar yönetiyor olurdu. Bize bayramlar armağan ettin. Benim en sevdiğim bayram Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Çünkü o bayram bizim, yani çocukların bayramı. Ama kim bilir belki de büyüyünce en sevdiğim bayram fikrim değişebilir.
Ben seni çok seviyorum. Bütün Türklerin de seni sevdiğini biliyorum.
3/A Selin MERT

Sevgili Atatürk,
Ben sana minnettarım ama nasıl açıklayacağımı, nasıl ifade edeceğimi bilemiyorum. Bence bütün Türk milleti sana minnettar ama bazıları hala senin yaptığın yeniliklere uymuyorlar. Bu da beni çok üzüyor. Bence her Türk, her öğrenci, her insan senden örnek almalı. Ben senin ilkelerine saygı duyup, onları korumaya çalışıyorum. Sınıfça okuduğumuz bir metindeki bölüm dikkatimi çekmişti. Oradaki karakter bir öğretmendi ve şöyle demişti:

Kimse Atatürk olamaz ama onun ilkelerini korursan, sende ondan bir parça vardır.
Bence de. Kim senin kadar cesur, hoşgörülü, adaletli, saygılı ve iyi bir önder olabilir ki? Ayrıca duygularımı mektuplara dökmek de çok hoşuma gidiyor.
Sevgiler…
3-B Hanzade Durmuşoğlu

Sevgili Atam,
Sana olan sonsuz saygım ve sevgim, bana aydınlattığın yolda yürütüyor beni. Bana hayatım boyunca destek olacağına ve yanımda olacağına inanıyorum. Ben seni hissediyor seni anlıyorum. Senin sonsuz vatan sevgine, bize feda ettiğin canına borçluyum kendimi. Bize armağan ettiğin okullar, yollar, fabrikalar ve hastaneler için sonsuz teşekkürler. İleri görüşlü oluşun, bize feda ettiğin milli mücadelede seni başarılı yaptı. Sana gelen kurşunların hepsinin üstesinden geldin. Bize armağan ettiğin Geometri kitabı için teşekkürler. Hayatım sana bağlı benim. Açtığın yolda yürüyeceğime söz veriyorum. Kalbimde yaşıyorsun ve hep yaşayacaksın.
Sevgi ve saygılarımla…
3-B Lara Öge

Sayın Büyüğüm Atatürk;
Sizi hep görmek istemişimdir. Ama ben doğmadan siz ölmüşsünüz. Bu mektubu okumanızı çok isterdim. Atam siz olmasaydınız, bu mektubu yazamazdım. Çünkü alfabeyi bilmiyor olurdum.
İşte bize bu hakkı verdiğiniz için size hep saygı ve sevgi duyacağım. Tıpkı senin bizlere duyduğun gibi.
Atam son bir şey daha söylemek istiyorum siz olmasaydınız Cumhuriyet de olmazdı.
Biz bu kadar özgür olamazdık.
Sevgilerimle
Ece Arabacıoğlu 3/C

Sevgili Atatürk’üm,
Seni çok seviyorum. Ülkemizi kurtardığın için sana çok teşekkür ederim. Ben bir kız çocuğuyum. Senin bize verdiğin kadın hakları sayesinde özgürce ve erkeklerle eşit haklara sahip olarak yaşayacağım. Sana saygım ve sevgim sonsuzdur. Ülkemiz için yaptığın yenilikler, bizlere verdiğin haklar, özgürlükler için sana çok şey borçluyuz. Sen tüm dünyaya da barışı, insanlara saygıyı öğrettin. Seni ben ve herkes bütün kalbimizle seviyoruz.
Sevgi ve saygılarımla
4-A Duru KARAKÖSE

Sevgili Atam,
Atam, siz bizim ülkemizi düşmanlardan kurtardınız. Şu anda siz olmasaydınız ya ölmüş ya da yabancılara bağımlı olarak yaşıyor, onlara çalışıyor olacaktık. Siz Kurtuluş Savaşı’yla yurdumuzu korudunuz. Bizler, size ve savaşta yer alan silah arkadaşlarınıza çok şey borçluyuz. Sizler tüm vatanı koruyarak düşmanları vatanımızdan atarak bizi kurtardınız.

Siz çok özel kişisel özelliklerinizle de tanınan birisiniz. Cesurdunuz. Toplumu bir amaç etrafında birleştirip bütünleştirdiniz. Kendinize ve Türk insanına güvendiniz. İnsanları cesaretlendirip savaşlarda başarıyı sağladınız. Çok iyi bir liderdiniz. Sizin gibi bir insana sahip olduğumuz için çok şanslıyız.
Siz ölmediniz Atam! Hala tüm Türk halkının kalbinde yaşıyorsunuz ve yaşayacaksınız.
Sizi çok ama çok seviyorum ATAM.
Manolya KILIÇ 4/B

Sevgili Atatürk,
Senin emanetin olan ülkemizde, Türkiye’nin geleceği benim. Her gün doğan o sarı güneş, bana senin sarı saçlarını hatırlatıp güç verir. Bulutlar senin mavi gözlerin gibi her yeri görür. Seninle tanışıp, sohbet edebilmek, duygularımı sana anlatmak için neler vermezdim.

Ah ATAM ! Sen olmadan burası arısız bir bal kovanı… Burası tomurcuğu olmayan bir çiçek, kitapsız bir kütüphane… Sen Türkiye’ye kan pompalayan, hayat veren bir kalpsin. Sakın üzülme benim canım ATAM, ülken emin ellerde…
Ece Hasdemir- 4C


Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile