Asya

Ainu Köpek Cinsi

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 5:20

Ainu Köpek Cinsi

Jelibon
Ainu Köpek Cinsi

[URL="http://img163.imageshack.us/my.php?image=79521303.jpg"][URL="http://img163.imageshack.us/img163/9741/79521303.jpg"][IMG]http://img163.imageshack.us/img163/9741/79521303.jpgdolunay[/URL][/URL]

Temel Özellikleri
Bu köpekler apartman yaşamı için tavsiye edilmez. Bahçeli evler için ideal köpeklerdir. Sık ve iki tabakalı olan tüyleri onları sıcak tuttuğu için açık alanda yaşabilirler.

Bu ırkın vucut olarak formda kalabilmesi için düzenli olarak egzersiz yapması gerekir. Sert, düz ve iki tabakalı olan tüylerinin düzenli olarak fırçalanması ve ölü tüylerinin alınarak düzeltilmesi gerekir.

Neler Yapar?
Ainular tüm köpek ırkları arasında beğenilen bir karaktere sahiptir. Korkusuz, azimli bir avcı, iyi bir bekçi, aynı zamanda sadık ve iyi huyludur. Bu ırk, geçmiş zamanlarda kızaklarla seyahat edilirken kullanılmış olan av köpekleridir. Bu nedenle tehlikelerden korunmak için eğitilmişlerdir.

Büyük avlarda (özellikle ayı avı), mülkün korunmasında ve askeri hizmetlerde daima kendisini göstermiştir

Akıllı ve kolay öğrenebilen köpeklerdir. Av sırasında göründüğünden çok daha fazla cesur ve hücum etmeye istekli bir karakteri vardır. Bununla birlikte nazik, itaatkar ve ev yaşamını seven bir yapıdadır.

Bu köpekler do—güs—tan gelen bir yön duygusuna sahiptirler. Bu nedenle büyük mesafeler bile olsa sahiplerine kolayca geri dönerler. Diğer köpeklere karşı agresif ve dikbaşlıdır. Bu ırk, evcil yaşamla avcılık rolünü çok güzel bir şekilde birleştirir. Bu ırkın köpekleri, sahibinin izni olmadan diğer hayvanların yanına gitmez.

Erken yaşta, yavru dönemlerinden itibaren birlikte büyürse, çocuklarla iyi anlaşır.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile