Asya

Kedi Ve Köpeklerde Tüy Dökülmesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 5:18

Kedi Ve Köpeklerde Tüy Dökülmesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

NotuiteSane
Kedi Ve Köpeklerde Tüy Dökülmesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kedi ve köpeklerde en çok şikayet edilen konu, tüy dökümleri . Özellikle mevsim değişimlerinde tüyler dökülüp yerine yenileri gelmektedir. Normal boyutlarda gelişen tüy dökümü ”mevsimsel tüy dökümü” olarak adlandırılır. Tamamen bu tüy dökümünü engellemek imkansızdır. Ancak bir kaç noktaya dikkat ederseniz, sorunu minimuma indirebilirsiniz.
En başta, beslenmeye dikkat etmelisiniz.Tek yönlü beslenmeden kaçınmalısınız. Kaliteli bir kuru mama kullanıyorsanız, günlük besin miktarını, kiloya göre hesaplayarak vermelisiniz.Böylece, aşırı miktarda mama vererek kilo almasını engellemiş olacaksınız. Aksi takdirde, karaciğer yağlanmasına sebep olacağınız için tüy dökümünü arttırırsınız. Ölçü dışındaki her tür gereksiz besin, petinizin dengesiz(sağlıksız) beslenmesi demek olacaktır.
Özellikle sebze ağırlıklı veya kuzu eti-pirinç karışımı türden bir kuru mama seçimi de bu dönemde büyük oranda tüy dökümünü azaltır. Kuru mama veremiyorsanız, yine sebze ağırlıklı beslemeye özen göstermelisiniz.
Deri ve tüylerin sağlıklı olması da önemli ölçüde sizi rahat ettirecek bir faktördür. Tüylerin daha sağlıklı ve güçlü çıkmasını sağlamak için geliştirilmiş özel vitamin preparatları vardır. Bunlar hakkında veteriner hekiminizle irtibata geçebilirsiniz.
Son olarak, günlük tüylerin taranması önemlidir. Kıtıklar varsa muhakkak açılması veya kesilerek uzaklaştırılması gerekir. Bunları ihmal ettiğiniz takdirde, kıtıklar derinin havalanmasına mani olacak ve kediniz yada köpeğiniz deri hastalıklarıyla, dolayısıyla da yoğun tüy dökülmeleriyle, ilerisinde ise daha ciddi problemlerle karşı karşıya kalacaktır.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile