Asya

Köpek Aşı Programı

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 5:18

Köpek Aşı Programı

NotuiteSane
Köpek Aşı Programı

DRONCİT(KİST): Köpek 6 haftalık olduğunda, yukarıdaki antiparaziter tedavi (KİST;DRONCİT vd.) ile başlanır.
KARMA (DHPL): Köpek 2 aylık( 8.hafta) iken Karma (DHPL veya değişik isimlerle anılır) aşısının ilk dozu uygulanabilir. Böylelikle DİSTEMPER( Gençlik ), Enfeksiyöz Canine Hepatitis, Parvaviral Enteritis (Kanlı İshal), Leptospirozis gibi çok bulaşıcı ve ölüm oranı çok yüksek olan viral hastalıklara karşı korunmanın ilk adımı atılmış olunur.İlk aşılama % 70 gibi bir oranda bağışıklığı bir hafta gibi bir sürede sağlayabilmektedir.
Karma aşısının 2. tekrarı 2-3 hafta aralıklarla yapılabilir. 2. tekrardan sonraki haftalarda, vücutta tam bağışıklık oluşmaktadır. İkinci aşının yapılma aralığı kesinlikle çok önemlidir. Tam bağışıklığın oluşabilmesi için hekiminizin verdiği tarihlere özen göstermelisiniz.
Aşının türüne göre bazen karmanın 3. dozu da gerekebillir. Bir yaşından sonra,ergin hayvana sadece yılda bir kez yapılır.
BRONCHİNE: Yavrularda, Karma aşısından 1-2 hafta sonra Bordetella brochiseptica isimli etkene yönelik uygulanabilir. 2.doz, 2-3 hafta aralıklarla tekrar edilir. Ergin hayvanlarda(1 yaş sonrasında) yılda bir kez uygulanır. Köpek çifliği, barınak, eğitim yeri, pansiyon gibi ortamlara köpek bırakılmadan en az 1 hafta öncesinde, risk grubu ortamlar olduğu için muhakkak yapılmalıdır.
RABİSİN(RABİES): Kuduz virusüne karşı 3 aylıktan itibaren başlamak üzere, senede bir tekrarı zorunlu bir aşıdır.Zoonoz olması bakımından uygulmalara çok dikkat edilmeli, tekrar zamanlarına özen gösterilmelidir.
CORANAVİRUS: 6-12 haftalıkken yavrulara 2-3 hafta aralıklarla 2 doz önerilir. Köpeklerin bir arada yaşadığı yerlerde özellikle önerilir.Erginlerde yılda bir kez tekrar edilir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile