Asya

Kedi Aşılama Programı

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 5:18

Kedi Aşılama Programı

NotuiteSane
Kedi Aşılama Programı

KİST: 6-8 haftalık bir yavruda KİST ve diğer antiparaziter ilaç uygulamalarıyla başlanır.
KARMA(TRICAT etc.): En erken 2 aylık(8.hafta) iken yavru kedi için Panleukopeni ( Kedi Gençlik Hastalığı) virus’üne karşı geliştirilmiş bir aşıdır. 9-12. haftalarda, 2-3 hafta aralıklarla yapılması uygundur.Tam bağışıklık için 2. doz kesinlikle gereklidir.
Bu aşılama sonrası oluşan bağışıklık ile, Parvovirus larca oluşturulan, akut seyirli, kanlı ishal ve kusmayla seyreden, öldürücü ve çok bulaşıcı bu viral hastalıktan korunma sağlanır.
CALİCİVİRUS: Solunum Kopleksi,Herpes Virus1 ve Calicivirus adlı viral hastalık etkenlerine karşı koruyucu bir aşıdır. Yavrularda 9-12. haftalarda, 2-3 hafta arılıklarla 2 doz halinde yapılır. Tüm kedilere önerilir.
FIP (FELİNE ENFEKSİYÖZ PERİTONİTİS): İlk kez 16 haftalıkken yapılır. 2-4 hafta sonra 2. doz uygulanır. Ergin kedide daha sonra yılda 1 kez tekrar edilir. Karın boşluğunda sıvı toplanması, halsizlik ve iç organlarda granülomatöz değişiklerle karakterize bulaşıcı, viral hastalıktan koruma sağlanmış olunur.
FELİNE LEUKOSİS (KEDİ LÖSEMİSİ): Oncorna virusler tarafından oluşturulan, akut seyirli, lenf bezlerinde tümörler ve kanda lenfosit artışı ile karakterize kronik seyirli bu hastalıktan kedilerin korunmasını sağlar. Yavrularda 9. -12.haftalarda 2 doz şeklinde , 3-4 hafta arayla uygulanır. Erginlerde daha sonra senede bir defa tekrar edilir.
RABISIN (KUDUZ): En erken 3 aylıkken uygulanan kuduz aşısı,bu uygulamadan sonra her yıl bir kez tekrar edilmesi zorunlu bir aşıdır.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile