Derin

Dünya’nın En Büyük Labirenti Barış Labirenti

Bu konu Derin tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Derin
Derin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8491
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 10:01

Dünya’nın En Büyük Labirenti Barış Labirenti

Kara Gözlü
Dünya’nın En Büyük Labirenti "Barış Labirenti"

Kuzey İrlanda’da orman görevlileri yaptıkları labirentle Guiness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı. Fakat tamamen ağaçtan yaptıkları bu labirenti yapmalarındaki amaç rekor değil ‘Barış’tı.

Kuzey İrlanda’nın Castlewellan orman parkında bulunan ağaç labirentin yapımına 1998 yılında başlandı. Projenin maliyeti £570.000 (1.3 milyon TL) tuttu ve yüzde yetmiş beşi Avrupa Birliği Barış ve Uzlaşma Programı tarafından karşılandı. Kalan kısmı ise Bölge Tarım Heyeti tarafından fonlandırlıdı.

Bölge orman görevlisi John Watson, projenin asıl amacının bölgedeki barış ve uzlaşmaya bir katkı sağlamak olduğunu, Rekorlar Kitabına girmeninse mutluluk verici olduğunu söyledi. Bölge okulundan öğrenciler açılışı labirentin ortasından 300 tane beyaz barış balonu havalandırarak yaptılar.

TÜM KASABA SEFERBER OLDU

Kuzey İrlanda’daki rekorluk barış labirenti için 4000 öğrenci ve 1000 kişi gönüllü olarak çalıştı. 6000 bin porsuk ağacından oluşan 12 bin metrekare alan kaplayan labirent, 2 mil’den uzun yol ve çitle çevrili. "Barış labirenti" daha önce rekoru elinde bulunduran labirentten yüzde yirmi daha geniş ve yüzde otuz daha uzun.

İki ayrı bölüm olarak tasarlanan labirente günde 20 bin ziyaretçinin beklendiği, labirenti çözmeyi başarıp merkeze ulaşanları hediye olarak ‘barış zili ‘bekliyor.

[IMG]http://img62.imageshack.us/img62/8035/peacemazewidecwidec9138.jpgdolunay

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile