Derin

Rüzgar Türbini – Rüzgar Türbini Hangi Malzemelerden Yapılır

Bu konu Derin tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Derin
Derin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8491
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 10:01

Rüzgar Türbini – Rüzgar Türbini Hangi Malzemelerden Yapılır

NotuiteSane
Rüzgar Türbini – Rüzgar Türbini Hangi Malzemelerden Yapılır – Rüzgar Türbini Hakkında

Kuleler çoğunlukla borulu ve çelik veya betondan yapılmış, genellikle açık gri boyalıdır. Kanatlarında kullanılan malzeme genelde cam elyaf takviyeli polyester veya ahşap-epoksidir. Iışıklı durumlarda rahatsız etmemesi için göze çarpmayan gri renginin tercih edilir. Mat renk kullanılması ışık yansımasını en aza indirir.

Bir rüzgar türbini boyutu nedir

Kara türbinlerinin ortalama büyüklüğü şu an yaklaşık 2,5-3 MW üretmektedir. Karadan 2,5 MW’lık türbin AB ortalamasına göre yaklaşık 1500 hane için elektrik üretmektedir.
Şimdiye kadar yapılan en büyük türbin 127 m. rotor çapı ve 7 MW türbin elektrik üretir.
Deniz türbini ise 5 MW’lık, 120 metre rotor çapında olabiliyor. Bir futbol sahası kadardır. AB ortalamasına göre yaklaşık 3.000 haneye elektrik sağlanabiliniyor.

Rüzgar Türbini Ne Kadar Elektrik Üretir

Yenilenebilir enerji kaynaklarından rüzgar enerjisi önemli bir yer tutmaktadır. Sitemizin yorumlar bölümüne bırakılan notlardan anlaşılacağı, Türkiye’de bu konuya meraklı bir çok kurum, kuruluş ve şahıslar var.

Rüzgar çifliği kurmak isteyen şahısların, merak ettikleri konular arasında rüzgar türbinlerin elektrik üretim kapasitesi yer alır. Yatırım yaptıktan sonra veriminin ne kadar olacağı soru işaretleri arasındadır. Yeterli miktarda rüzgar alan yerlerde rüzgar çifliği kurulması çok doğaldır. Yatırımcının türbinlerin kurulacak bölgelerin rüzgar kapasitelerini bilmeleri aynı zamanda ne kadar elektrik üretileceğinide bilmeleri demektir.

Mause niz ile türbinin “blade radius” bıçak yarı çapı seçilerek, sol üst kısımda “average wind speed” ortalama rüzgar hızı belirlenir. Rüzgar türbininin bulunduğu “Altitude” rakım belirlenerek “turbine capacity” türbin kapasitesi (kw), “electricity produced” elektrik üretimi (MWh), “homes supplied” karşılanacak ev sayısı, “CO2 avoided” karbondioksit üretimi azalması gibi bilgileri görebilirsiniz.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile