Asya

Ördek ile ilgili bilgi

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 5:18

Ördek ile ilgili bilgi

Hayat…
ÖRDEK

Kazsılar takımının ördekgiller ailesinden perde ayaklı bir su kuşu. Asıl ördekler Anas cinsi içinde yer alırlar. Avrupa da en fazla bulunan tür yeşilbaş ördektir erkeği yeşilbaşlı beyaz kolyeli grimsi bedenli ve turuncu ayaklı çok güzel bir kuştur dişisi esmer renklidir boyu ortalama 58 cm dir.

Bu ördek evcil ördeğin atası dır. Anas cinsinden Avrupa bataklıklarında yaşayan uzun kuyruklu kılkuyruk çok hızlı uçan küçük kış bağırtlak ördeği denen yaban ördekleri gibi başka türlerde vardır bütün bu ördekler su yüzünde yaşarlar yani dalmazlar ama çamurlu suyu çalkalayıp bulandırmayı başka bir değişle öntaraflarını suya batırmayı severler besinleri, taneler, yapraklar, yumuşakçalar, kurtçuklar. ve benzerinden oluşur. Su içine tümüyle dalan ördeklerde vardır.

Bazıları,dalıcı yaban ördekleri denen Aythia cinsinin üyeleri gibi,dağa çok tatlı sularda yaşarlar.İki türe kışın kentlerdeki su birikintilerine varıncaya kadar her tatlı suda sık rastlanır.Bunlar,Kızılbaşlı ve gri bedenli Aythia farina ve siyah ve beyaz lekeli ,tepelikli Aythia fuligula dır öbür dalıcı ördekler,tersine deniz sularında yaşarlar. Diziler halinde çok hareketli dalgaları yararak yüzen siyah türlü kılkuyruklar bunlardandırlar üç dakika suya batmış olarak kalabilirler. İskandinavya kıyıları boyunca çok bulunan pufla ördeği siyah ve beyaz renkli iri bir ördektir. söz konusu deniz ördekleri, başlıca yumuşakçalar ve kabuklularla beslenirler. Testere gagalı ördeklerinden farklı olarak balıklarla beslenirler.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile