Asya

70 yaşındaki kaplumbağa anne oldu

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 5:18

70 yaşındaki kaplumbağa anne oldu

Hayat…
70 yaşındaki kaplumbağa anne oldu
70 yaşındaki dev kaplumbağa Nigrita anne oldu, 3 yavru dünyaya getirdi.

[IMG]http://www.netgazete.com/Images/News/493139_2.gifdolunay

Dünya’da nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Galapagos cinsi dev kaplumbağalar ailesi için sevindirici bir haber geldi. Kıta Avrupası’nda söz konusu cins kaplumbağaları koruma sağlayan hayvanat bahçelerinin başında gelen Zürih hayvanat bahçesinde bugünlerde tatlı bir heyecan yaşanıyor. 70 yaşındaki Nigrita isimli dişi kamlumbağanın kuluçkaya yattığı ve bugüne kadar üç yavrunun dünyaya geldiği belirtildi. Galapagos kaplumbağaların neslini devam ettirmek adına büyük çabalar harcayan Zürih hayvanat bahçesinde ısı ve ışık ayarlı özel yuvalar bulunuyor. Kuluçka döneminin 117 ila 122 gün arasında değiştiği ve ısının 29,5 derece olması gerektiği vurgulandı. 1946 yılından beri bu alanda çalışmalar yapan hayvanat bahçesinde Avrupa’nın başka yerlerine gönderilen kaplumbağaların kayıtları da tutuluyor.

Pasifik okyanusunda bulunan Galapagos adalarında yaşayan dev kaplumbağaların bundan birkaç yüzyıl evvel Hint okyanusundaki bazı adalarda da görüldükleri ve ancak insan eliyle yok edildikleri belirtildi. Gemiciler tarafından canlı canlı gemilere yüklenip yiyecek maddesi olarak kullanıldıkları, dev kaplumbağaların yaşadığı adaya salınan köpek, kedi, domuz, fare gibi hayvanların yuvaları dağıtıp yumurtalarını yedikleri tespit edildi. Galapagos türü alt kaplumbağa türlerinden bugüne kadar üç tanesinin de yeryüzünde neslinin tükendiği ve 11 alt türün ise halen tehdit altında olduğu bildirildi.
Hayvanlar dünyasında en uzun yaşayan Galapagos kaplumbağaları (Geochelone elephantopus abingdoni) olarak bilinen bu hayvanlar için hayat yetmişinde yeni başlıyor.
Seyşel kaplumbağasından (Geochelone gigantea) sonra en büyük kara kaplumbağası olan Galapagos kaplumbağası, aşağı yukarı bir metrelik zırh gibi kabuğuyla 250 kilo gelir

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile