Asya

Dünyanın En Kötü Kokan Hayvanları, Bu Hayvanlara yaklaşmayın

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 5:18

Dünyanın En Kötü Kokan Hayvanları, Bu Hayvanlara yaklaşmayın

Hayat…
Dünyanın En Kötü Kokan Hayvanları, Bu Hayvanlara yaklaşmayın

Doğada bazı hayvanlar fiziksel donanımlarıyla bazıları da görüntüleriyle anılırlar. Fakat bu hayvanlar akıllara ilk olarak kötü kokularıyla geliyor. İşte doğanın en pis kokan hayvanları..

[IMG]http://foto.ekolay.net/images/galeri2/galeri_18519/01.jpgdolunay

Osurgan böceği

Geçtiği yerlerde pis kokusunu bırakan bu böcek aslında birçok kimayasalın birleşimidir. Başlıca iki ana kimyasalı vücudunda barındırır. Biri hidrokinon; diğeri ise hidrojen peroksit. Böcek kendini tehdit altında hissettiğinde özel birtakım enzimler sayesinde bu kimyasalları vücudundan dışarı salgılar. Bu salgıda yapışkan bir sıvı ile kokulu bir gaz da salgılar.

[IMG]http://foto.ekolay.net/images/galeri2/galeri_18519/02.jpgdolunay

Kutup porsuğu (volverin)

Kuzey ülkelerinin en cüretkâr en hırsız ve en kurnaz hayvanlarından biri. Sansargillerden olmasına rağmen küçük kahverengi bir ayıyı andırır. Bu sebeple kokarca ayı olarak da tanınır.Kuzey Amerika ve Avrupa ormanlarında çok nadiren görülen volverin korku nedir bilmeyen amansız bir kâtildir. Kavga esnâsında terör estirir. Çok keskin bir kokuya sahip olduğu için etrafına her canlı yaklaşamaz.

[IMG]http://foto.ekolay.net/images/galeri2/galeri_18519/03.jpgdolunay

Misk öküzü

Misk öküzü adını postundan yayılan misk geyiğininkine benzer keskin kokudan alır. Misk öküzü keçi koyun ve sığır gibi gevişgetiren memeliler grubunun bir üyesidir.Kanada’nın kuzeyinde ve Grönland’da yaşar. Misk öküzlerinin boynuzları alışılmadık bir biçimde gelişmiştir.Boynuzlar dişilerde daha küçüktür. Adını vücudunda barındırdığı ‘misk’ maddesinden alır. Misk erkek türlerin vücudunun ürettiği bir maddedir ve kokusunu hayvanın idrarından alır.

[IMG]http://foto.ekolay.net/images/galeri2/galeri_18519/04.jpgdolunay

Süne

Genellikle erginler toprak rengindebazıları siyaha yakın renktedir.Vücutları oldukça yassı ve boyları 10-12 mm civarındadır.Kışı genellikle 1000-2000 metre yükseklikteki dağlarda kışlak adı verilen dağlarda gevenkirpi otu ve toprak altı gibi kuytu yerlerde hareketsiz olarak ergin dönemde geçirir.İlkbaharda özellikle Mart ortalarından itibaren ovalara inmeye başlarlar. Bu böcekler göğüs kafesinde iki bacağının arasında yapışkan bir madde üretir. Bu sümüksü madde aynı zamanda koku salınmına neden olur.

[IMG]http://foto.ekolay.net/images/galeri2/galeri_18519/05.jpgdolunay

Kokarca

Kokarcaların savunma yöntemleri son derece ilginçtir. Vücutlarında bulunan iki bezden düşmanın bulunduğu yöne doğru bir sıvı püskürterek kendilerini korurlar. Kokarca bu tehlikeli sıvıyı püskürtmek için düşmanın yüzüne doğru yönelir ve bu sıvı derinin şiddetli tahrişine hatta bazen de geçici körlüğe sebep olur. Sıvının dayanılamayacak kadar kötü ve kalıcı bir kokusu vardır ayrıca sülfür bileşikleri de içerir. Çok etkili bir savunma yöntemi olan bu sıvı sayesinde kokarcalar düşmanlarından gizlenmeye gerek duymazlar.

[IMG]http://foto.ekolay.net/images/galeri2/galeri_18519/06.jpgdolunay

Tazmanya canavarı

Tazmanya canavarı bir yırtıcı keseli familyası olan keseli sansargillerden bir hayvan türüdür. Bu familyanın şu an yaşayan en büyük temsilcisidir ve Sarcophilus cinsinin tek üyesidir. Ufak bir köpek ebatlarında ama yapılı ve kaslıdır. Şu anda Dünya üzerinde bulunan en büyük etobur keselidir. Kışkırtıldığı zamanlar keskinliği kokarcanınkine rakip olabilen bir koku salabilir.

[IMG]http://foto.ekolay.net/images/galeri2/galeri_18519/07.jpgdolunay

Çizgili keseli sansar

Afrika yerlilerinden olan bu canlı türü dünyanın belki de en kokulu hayvanıdır. Kokusu 7 futbol sahası büyüklüğünde bir alanın gerisinden bile duyulabilir. Kokusunu kuyruk sokumundaki salgı bezlerinden salgılar.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile