Asya

Memeli Hayvanlardaki Yaş Rekorları

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 5:19

Memeli Hayvanlardaki Yaş Rekorları

Jelibon
Memeli Hayvanlardaki Yaş Rekorları

Yabani memeli hayvanlarda uzun yaşama rekoru, elli, hatta yetmiş yılla Asya filindedir. Otuz yaşma erişebilen tek tük türlerin arasında babuin maymunu, arslan, ayı, at, eşek, gergedan, tapir denilen ve yaban eşeğine benzeyen hayvan, zürafa ve büyük balinalar yer alır.
Gerçek maymunlar ve diğerleri ile maymunumsu maki’ler iriliklerine göre uzun ömürlü sayılırlar. Büyük maymunlar on beş ilâ on sekiz yaşından önce yetişkin olmadıklarından insan kadar yaşa dıklarına hükmedilebilir. Hayvanat bahçelerindeki maymunlardan şempanze ile orangutan’ın yirmi beş yıl yaşadıkları görülmüştür.
Kedilerin çoğunluğu on ile yirmi beş yaşına kadar yaşayan hayvanlar sımfındandır. Yabani köpekler ender olarak yirmi yaşından fazla yaşarlar. Geviş getiren sığır, koyun, geyik ve ontilop gibi hayvanların azam! hayat süresi ise yirmi beş yıldır. Sincapların on beş yıldan fazla yaşamaları beklenemez. Parelerle sıçanlar ise altı, yedi yıldan fazla yaşamazlar. Sivri burunlu birer sıçana benzeyen soreksgillerte, tarla fareleri bir yıl ilâ on sekiz ay yaşayabilirlerse de ihtiyarlayıp, tabiî ölümle ölenleri pek görülmez.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile