Asya

Pire ÇeşitLeri

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 5:18

Pire ÇeşitLeri

Hayat…
Pire ÇeşitLeri

İNSAN PİRESİ:
İnsan piresi insanlar üzerinde yaşayan ve tamamen vücut ısılarını insan ısısına ayarlayan bir çeşittir insan piresi insan vücudu dışında kolaylıkla barınamaz. İnsanlar üzerinden beslenen bu pire çeşidi insanların vücutlarından kan emerek beslenir. Ağız kısmındaki delici ve vakumlayıcı iğnesi ile insan kanını damarlardan vakumlarlar. İnsan piresi günde 2 – 3 kez insanı ısırarak doyuncaya kadar kan emer. Pire insanı ısırdığı zaman insanlar bunu hemen fark ederler çünkü ısırılan yerde yanma, kaşıntı ve acı hissedilir. İnsan piresi kan emdikten sonra insan üzerinde elbise dikişlerinde saç aralarında olmak üzere dinlenmeye çekilirler. Bu pireden hariç insan üzerinde kedi piresi, köpek piresi, veya fareden gelen pireler olsun bulunabilirler. Pire fark edilir edilmez mutlaka ilaçlama firmaları ile irtibata geçiniz kesinlikle eczanelerden aldığınız tarım ve ziraat ilaçları buna etki etmezler. Pire çok çabuk üreyen bir böcek olduğu için ve dayanıklı bir bünyesi olduğu için bu ilaçlar ile ölmez. Pire ilaçlaması için mutlaka ilaçlama şirketleri ve firmaları ile çalışın. İlaçlama firması olarak yasal ve tecrübeli olmasına dikkat edin.
KEDİ PİRESİ:
İsmini üzerinde parazit olarak yaşadığı kediden alır. Kedi piresi kendi türünün en ufak cinsi sayılır boyları çok ufaktır ve çok fazla üreyen bir pire çeşididir. Kediler ile evlerimize gelen ve insanlara bulaşan bu pireler insanlar için çok tehlikeli ve çok pistir.
Kedi piresi evlerde uygun ortam ve sıcaklığa ulaştığı için çabucak üremeye başlarlar birkaç gün içinde hemen çoğalarak evleri istila ederler.
Evlerde kedi besleniyorsa mutlaka sık sık kontrol edilmeli eğer üzerinde pire varsa veteriner hekim kontrolünde pire kontrol altına alınmalı ve direk kedinin yaşadığı ev ve alanlar ilaçlama firması tarafından ilaçlanmalı.
KÖPEK PİRESİ:
Köpek piresi köpekler ve diğer hayvanlar üzerinde yaşayan haşeredir. Vücut yapıları kedi ve insan piresinden büyüktür. Köpek piresi üzerinde yaşadığı (inek, köpek, keçi, koyun, tilki, sincap, tavşan.vb) hayvanların vucut ısılarına göre kendini ayarlayarak bu hayvanlar üzerinde parazit olarak beslenir. Bu pire çeşidi hayvanlardan insana geçtiğinde hayvandaki bulunan herhangi bir mikrobu insan vücuduna enjekte eder. Böylece pireler ara taşıyıcı olarak insana hastalık bulaştırmış olurlar.
PAMUK PİRESİ:
Pamuk piresi genellikle hayvanlarda değil bitkilerde ve pamuklu bitki kozalarında görülür. Bu pire çeşidi besin olarak tamamen bitki ve bitki ürünlerini kullanır. Pamuk piresi diğer pireler gibi kana ihtiyaç duymazlar bu pire çeşidi bitkilerin çiçek, çanak, taç ve taze aksanlarını kemirerek yerler. Bu nedenle pamuk piresi bitkilerin kurumasına neden olur veya ürün vermesini engeller. Bazı bitkilerde pire görülmesi şöyle fark edilir.
Pamuk pireleri bitkilerin çiçeğinin dökülmesi, taç ve yaprakların ters dönmesi ve solması, yapraklar üzerinde siyah tortular oluşmasına neden olurlar. Pamuk piresi ilaçlaması tamamen profesyonel olmalı çünkü çok zor yapılan bir ilaçlama ve mutlaka ilaçlama şirketlerinden bilgi ve yardım isteyiniz

-alıntı-

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile