Asya

Irili Ufaklı çıngıraklı Yılanlar

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 5:19

Irili Ufaklı çıngıraklı Yılanlar

Jelibon
[URL="http://www.wallpaperst.net/view_image/ad5f4612/diamant_skallerorm.jpg"][IMG]http://www.wallpaperst.net/view_thumb/ad5f4612/diamant_skallerorm.jpgdolunay[/URL]

İRİLİ UFAKLI ÇINGIRAKLI YILANLAR

Çıngıraklıyılangiller’de 60 santimlik ufak yılanlar olduğu gibi, uzunluğu 210 santimi geçenler de vardır. Birleşik Amerika’nın Blorida eyaletinde ele geçen bir doğu «elmas sırtlı çıngıraklı yılanı» (Crotalus adamanteus) hemen hemen 220 santim uzunluğundaydı. Bununla beraber 180 santimden uzun çıngıraklı yılanlar enderdir. Birleşik Amerika’ nın güney batısındaki çöllük bölgelerde rastlanan en iri çıngıraklı yılan «çöl elmas sırtlı çıngıraklı yılanı» dır (Crotalus atrox). Bu türün Texas’ta 215 santim uzunluğunda olanlarına rastlanmışsa da, çoğu 180 santimden az kısadır. Meksika batı kıyısı çıngıraklı yılanı (Crotalus basiliscus) da aşağı yukarı aynı uzunluktadır. «Güney Amerika’nın biricik çıngıraklı yılanı» (Crotalus terrificus) da genel olarak 180 santimden az kısadır.
Küçük çıngıraklı yılanların üç türü «Sistrurus» grubunda topludur. Bunların irisi olan «Massasauga» (Sistrurus catenatus) hemen hemen
90 santim uzunluğundadır. «Karalına yer çıngıraklı yılanı» (Sistrurus sistrurus miliarus) daha ufaktır: Uzunluğu ender olarak 60 santimi geçer.
«Crotalus» grubu çıngıraklı yılanları’nm en ufak türü aynı zamanda en ender rastlanan çıngıraklı yılan olan «uzun kuyruklu çıngıraklı yılan» dır (Crotalus stejnegeri). Meksika’nın bazı dağlık bölgelerinde yaşayan bu çıngıraklı yılanların uzunluğunun 60 santimi bulduğu görülmemiştir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile