Asya

Gergedan Engereği

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 5:19

Gergedan Engereği

Jelibon
GERGEDAN ENGEREĞİ

Bu yılan, ilginç desenli daha ufak bir türdür. Sırtında boydan boya dikdörtgen biçimli bir dizi mavi leke göze çarpar. Her mavi leke siyahla çevrilir ve ortasından sarı bir yol geçer. Sürüngenin yanlarında maviye çevrili koyu kırmızı üçgenler uzanır. Karna yaklaşılırken bu işaretler siyah noktalı yeşilimsidir. Kafanın ortasında da enseye kadar inen hemen hemen ok biçiminde, maviyle çevrili siyah renkli bir leke dikkati çeker. Her burun deliğinin yukansmdaki havaya dikilebilir pul kümeleri bu engereğe o gergedan» denilme sebebidir.
Gergedan engereği, Orta Afrika yağmur ormanlarının batak bölgelerinde bulunur. Âdetleri ve davranışları daha iri akrabalarınınki gibidir. Aynı türün daha küçük üyelerine kıtanın güney batı kısmındaki Kalahari çölünde rastlanır.
«Bitiş» grubu engerekleri de, engerekgillerin çoğunluğu gibi, içinde, tam gelişmiş yavrular bulunan yumurtalar yumurtlarlar. Ana rahminden alınan birkaç yavrunun 20’şer santim uzunluğunda oldukları ve zehir dişlerinin de fare iriliğinde avları öldürebilecek güçte olduğu görülmüştür.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile