aile

Bilgisayar Operatörü Ve Teknikerliği Programı – Meslek Tanıtımı

Bu konu aile tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
aile
aile
Bağımlı
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 4612
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 7:57

Bilgisayar Operatörü Ve Teknikerliği Programı – Meslek Tanıtımı

Fidan
Bilgisayar Operatörü Ve Teknikerliği Programı – Meslek Tanıtımı

Bilgisayar ile ilgili her türlü bakım-onarım program yükleme ve program yazabilen ara elemanları yetiştirmektir. Bilgisayar operatörü ve teknikeri, tüm resmi kurumların bilgi işlem dairelerinde, bilgisayar işlerinde görev alabildikleri gibi bilgisayar işleri yapan özel iş yerlerinde de çalışabilirler.

Mesleğin İçeriği: Bilgiyi, bilgisayarın okuyup, işleyebileceği, disket adı verilen bilgisayar ortamına, klavye yolu ile kaydeder, Kaydın doğru yapılıp yapılmadığını denetler, Bilginin sıralanması, bilgi arama ve istendiğinde bilgilerin kağıda aktarılması işlemlerini yapar, Bilginin kaybolması ihtimaline karşılık, bilgiyi disket veya CD’de saklar.
[m]
Çalışma Ortamı ve İş Olanakları: Bilgisayar operatörleri, ışıklandırması ve havalandırması yeterli büro ortamında çalışırlar. Ortam gürültüsüzdür. İş temposuna ve işyerine göre hafta sonu ve vardiyalı çalışma söz konusu olabilir. Birinci derecede bilgisayarla ilgilidirler, ancak zaman zaman diğer bilgi işlem personeliyle iletişim halinde çalışırlar.

Günümüzde iş dünyasında hizmetlerin bir çoğu bilgi-işlem ile daha hızlı yapılmaktadır. Bu açıdan bilgi-işlem alanında çalışacak elemanlara her zaman ihtiyaç duyulmaktadır. Kamuda çogunlukla Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (Bilgisayar Operatörü) olarak çalışmaktadır. Özel sektörde çalışmak için ise hem bilgisayar hem de yabancı dil bilir elemanlar daha çok tercih edilmektedir.

Çalışma ortamı tamamen ofisler ve kapalı mekanlardır.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile