memoli

Tereyağı ve kuyruk yağının karaciğere etkisi

Bu konu memoli tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
memoli
memoli
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 10876
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 9:45

Tereyağı ve kuyruk yağının karaciğere etkisi

Hayat…
Tereyağı ve kuyruk yağının karaciğere etkisi

hayvansal yağlar – tereyağı ve kuyruk yağının sıklıkla kullanılması karaciğeri nasıl etkiler – hayvansal yağların karaciğere zararları

Tereyağı ve kuyrukyağı hayvansal yağlardır.. Kolesterol sadece hayvansal ürünlerde bulunduğundan. Tereyağı ve kuyrukyağını çok tüketmek kolesterol ve doymuş yağ oranını yükseltir ve bu da karaciğerde depolanır, dolayısıyla karaciğer yağlanmasına yol açar. Fakat bundan daha öncelikle zararlı olan ise. Kolesterolun LDL tarafından damarlarda her organa taşınmasıdır. Bu sıkça devam ederse damarlarda o yağlardan kalıntı kalır ve damar tıkanıklığına yol açar, bu da kalp hastalıkları damarhastalıklarını birlikteliğinde getirir..
Karaciğer yağlanması, adı üstünde karaciğer hücrelerinin yağla işgal edilmesi ve buna bağlı olarak karaciğerin büyümesidir. Orta yaş üstü, özellikle kilolu kişilerde oldukça sık görülür. Erişkin insanların yaklaşık %20-30 ‘unda karaciğer yağlanması olduğunu ve kabaca her 10 kişiden birine karaciğer enzimlerinin yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Karaciğer yağlanması genellikle hiçbir şikayete neden olmamakla birlikte ileri dönemlerinde karnın sağ üst kısmında dolgunluk ve şişkinlik hissine neden olabilir.
Karaciğerimiz, kanımızın toksinlerden, ölü hücrelerden, mikroorganizmalardan ve aşırı yağdan temizleme görevi yapan önemli bir organizmadır. Karaciğerin en önemli görevlerinden birisi de yağ yakıcı rolüdür, bu yüzden kilo kontrolünde karaciğerin önemli bir işlevi vardır.

Konuya Bir Cevap Yazın

İlgili Diğer Konular
  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile