lord

Tereyağı Ve Kuyruk Yağının Yiyeceklerde Sıklıkla Kullanılması Karaciğeri Nasıl Etkiler

Bu konu lord tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
lord
lord
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 4599
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 7:29

Tereyağı Ve Kuyruk Yağının Yiyeceklerde Sıklıkla Kullanılması Karaciğeri Nasıl Etkiler

Kayıtsız Üye
tereyağı ve kuyruk yağının yiyeceklerde sıklıkla kullanılması karaciğeri nasıl etkiler ?


Cevap: Tereyağı Ve Kuyruk Yağının Yiyeceklerde Sıklıkla Kullanılması Karaciğeri Nasıl Etkiler

Deli Sevdam
Karaciğer yağlanması, adı üstünde karaciğer hücrelerinin yağla işgal edilmesi ve buna bağlı olarak karaciğerin büyümesidir. Orta yaş üstü, özellikle kilolu kişilerde oldukça sık görülür. Erişkin insanların yaklaşık %20-30 ‘unda karaciğer yağlanması olduğunu ve kabaca her 10 kişiden birine karaciğer enzimlerinin yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Karaciğer yağlanması genellikle hiçbir şikayete neden olmamakla birlikte ileri dönemlerinde karnın sağ üst kısmında dolgunluk ve şişkinlik hissine neden olabilir.
Karaciğerimiz, kanımızın toksinlerden, ölü hücrelerden, mikroorganizmalardan ve aşırı yağdan temizleme görevi yapan önemli bir organizmadır. Karaciğerin en önemli görevlerinden birisi de yağ yakıcı rolüdür, bu yüzden kilo kontrolünde karaciğerin önemli bir işlevi vardır.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile