Ansiklopedi

kolay ingilizce nasıl öğrenilir,ingilizce nasıl öğrenilir english,ingilizce nasıl öğrenilir tavsiye kaynaklar,ingilizce nasıl çalışılır,ingilizce kelime ezberleme teknikleri

Bu konu Ansiklopedi tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Ansiklopedi
Ansiklopedi
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 4417
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 8:04

kolay ingilizce nasıl öğrenilir,ingilizce nasıl öğrenilir english,ingilizce nasıl öğrenilir tavsiye kaynaklar,ingilizce nasıl çalışılır,ingilizce kelime ezberleme teknikleri

ince sızım
kolay ingilizce nasıl öğrenilir,ingilizce nasıl öğrenilir english,ingilizce nasıl öğrenilir tavsiye kaynaklar,ingilizce nasıl çalışılır,ingilizce kelime ezberleme teknikleri

İngilizce nasıl kolay öğrenilir

İngilizce öğrenmek ve ingilizcenizi geliştirmek için öncelikle bilmeniz gereken; İngilizce, kendi dilimizdeki gibi okunmaz, yazılmaz ve kelimelerle birebir çeviri yapılamaz. Şayet öyle yapmaya çalılırsanız karşınıza hiç olmadık anlamlar çıkar. O yüzden cümlenin tamamında ne anlatılmak isteniyorsa kendi dilinizde onu yazmanız gerekecektir. Kelimelerin çoğu sizin ağzınızdan çıkacak fakat ne anlatılmak istendiğini ifade edebileceksiniz.

İngilizce öğrenmek için öncelikle kelime öğrenin;

Kelimeleri yazılışları , okunurken çıkardıkları ses ile birlikte anlamlarını da öğrenmelisiniz. Burada önemli olan kelimelerin yazılışları ile beraber nasıl söylendikleridir. Anlamlarını birebir kendi dilinizdeki gibi algılamayın. Bizdeki gibi eşanlamlı, sesteş, vecizeler, deyimler gibi bir çok kelimeleri olacaktır. Türkçe’deki birebir anlamlarını değil, ingilizcede hangi nesne ya da eylemi belirttiğini öğrenmelisiniz. Kısaca, onlar gibi düşünmeyi öğrenmelisiniz.

Daha sonra gramer bilgisi işin içine girecektir. Nasıl cümle kuracağız? Kendimizi ya da olayları farklı zamanlarda nasıl ifade edeceğiz? Bu kelimeleri nasıl ve nerelerde kullanacağız ?

Başkalarını nasıl anlayacağım diyorsanız..

Bu durumu çözmenin en iyi yolu şimdilik hiçbir şey anlamasanız da bol bol ingilizce yayın dinlemektir. Neticede bebekler de bizi anlamıyorlar fakat duydukça bilmedikleri dili benimsiyorlar.

Ayrıca aşağıdaki web sitelerinden yararlanabilirsiniz;

LanguageGuide.org : Bu site vikipedia tarzında hazırlanmış, içeriği tamamen gönüllüler tarafından hazırlanan bir platform. İngilizce yanında bir çok dili de destekliyor. Kelime ve cümle yapıları için iyi bir başlangıç yapılabilir.

Language Online : Milyonlarca üyesi olan ve hergün artan kullanıcı sayısı ile çok eğlenceli interaktif bir platform. İçeriğinde barındığı filmler, belgeseller ile eğlenceli bir yer. Ücretli ve ücretsiz olarak iki farklı şekilde hizmet veriyor.

BBC – Languages : BBC, onlarca dilde yayın yapıyor ve aynı zamanda internet üzerindeki sunduğu hizmetler ile bir çok dili öğretiyor meraklılarına.

BBC Radio : Buradan online radyo dinleyebilirsiniz. İstediğiniz kanalı seçin ve açılan pencerenin üst kısmındaki “listen live” butonunu tıklayın. İngilizce radyo dinleyerek algılamanızı daha da geliştirin.

İngilizce kelime ezberleme teknikleri

ingilizce kelime ezberleme teknikleri arasında en çok rağbet gören ingilizce kelime öğrenme yöntemi; Bu yöntemde öğrenilecek olan ingilizce kelimenin özellikle telaffuzu Türkçe bir hikayeye , cümleye yada kelime grubuna dönüştürülür ancak bunu yaparken öğrenmek istenen kelimenin içinde bulunabileceği koşullar yada durumlar özellikle seçilmelidir.Bir kaç örnekle bu ingilizce kelime öğrenme yollarından en önemlisini pratik olarak görelim.
carpet/karpıt/ : Kulübenin çatısı uçmuştu ve yağmur damlaları ve kar pıt pıt damlıyordu halının üzerine.
Yukarıdaki örnekte ingilizce carpet kelimesinin okunuşu(telaffuzu) üstünden bir yöntem geliştirdik ve halı kelimesinide aynı cümle içinde kullandık.

admit /ıd’mit/ : ADı MİT belgelerinde geçen sporcunun bahisle ilgili suçlamaları kabullenmediğini gazeteler yazdı..
Burada ise yazılış üzerinden bu kelimeyi bir olayla durumla ilişkilendirdik ve admit kelimesinin anlamının Kabullenmek olduğunu kavramak gerekir..

İngilizce kelime ezberleme yollarından bir diğeri de görsel ingilizce keime kartları kullanmaktır , insanların %83ü görsel zekasını geliştirmiştir ve hatırlamak için kullandıkları birincil zeka türü görsel zekadır.İnsanlar gördüklerinin en az %60nı anımsar ve hatta biraz konsantreyseniz daha fazlasını , bunun için ingilizce kelime kartlarını indirin ve kartlara sık sık bakarak kelimeleri öğrenip uzun süreli belleğinizde yerleştirmeye çalışın.

Diğer bir yöntemde eski casusların kelime ezberlemek için kullandığı metod olabilir , uyku halinde ingilizce kelimeleri dinlemek ve bilinçaltına bu kelimelerin yazılmasını sağlamak fakat bununla ilgili değişik söylenteler var .Mesela sadece uykunun bir bölümünde bu yöntem etkili olabiliyormuş diğer bir söylence ise uykunun her anında öğrenilebilinir.
Alıntı

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile