admin

Mizahın Tanımı mizah nedir – mizah örnekleri

Bu konu admin tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
admin
admin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 12501
Yanıt Sayısı: 0
22 Mayıs 2021, 1:51

Mizahın Tanımı mizah nedir – mizah örnekleri

Hayat…
Mizahın Tanımı

mizah nedir – mizah örnekleri – nasrettin hoca fıkraları

Mizah birçok kaynakta kişiye mutluluk duygusu veren , kendini kısa veya uzun süreli meşguliyet sağlayan işlerin sorumluluğundan uzaklaştıran ve insanın kendini iyi hissetmesine yol açan bir kavram olarak tanımlanıyor.

Mizah sadece var olandan değişik olan yani normalden farklı olan ya da başka bir deyişle alıştığımızın dışında olmuş tek bir olay, söz, resim, kavram veya bunların hepsinin bir arada bulunduğu yapıdır.İnsanlar da bu yüzden mizahı komik bulurlar .

Kısacası mizah değişik olandır.

Örnek vermek gerekirse, Nasreddin Hoca fıkraları. Her zaman olagelen durumlardan farklı bir şekilde olaylara yaklaştığı için mizah tarihimizde yer edebilmiştir. Örnek fıkra ise herkesin bildiği göle maya çalma hikayesidir.

Mizah; güldürürken düşündüren, eğlendirirken , öğreten önemli bir ifade tarzı.

Mizah, doğrudan eleştirinin rafineri/elenmiş şeklidir. onunla insanların görmek isteyip de gösteremedikleri dile getirilir; bu nedenledir ki insanı gülümsettiği kadar düşünmeye sevk-eder. eleştirirken güldürebildiği için hoş karşılanır.

Padişah sofralarındaki "soytarı" lar gibi hem eleştirilenin hem de eleştirenin duygularına hitap eder. aykırı olması onun doğasının bir gereğidir; değilse, çarpıcı olamaz ve amacına ulaşamaz. Her sanat dalı gibi mizahın da bir yönelimi vardır ve o yönelim toplumsal iz-düşmeler ile kendini ortaya koyar. Toplumsal iz-düşümleri ise, öğretici olması ile önem kazanır. Mizah bu yönü ile düşünceyi /söz ve görseli sorgulamaya yönelten bir anlatım tarzı olarak ortaya çıkar. "ağlanacak halimize güleriz" denir, işte mizah kısacası budur.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile