admin

okul ile ilgili denemeler

Bu konu admin tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
admin
admin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 12501
Yanıt Sayısı: 0
22 Mayıs 2021, 2:49

okul ile ilgili denemeler

YaReN
okul ile ilgili deneme yazısı, okulla ilgili denemeler yazısı

İnsan Hayatının Tamamı Okulda mı Geçer?

Okullar genelde bilimsel derslerin verildiği mekanlar olarak bilinir. Okullar sadece bilimsel bilginin verildiği mekanlar değil, aynı zamanda kültür, sanat, siyaset gibi öznel kaynaklı derslerin de verildiği eğitim kurumlarıdır. Ancak okul; devletin, yani devletin başında bulunan siyasi anlayışın kontrolünde olduğu için özgür olarak kalmazlar. Devlet erkinin ideolojisi doğrultusunda şekil alırlar.

Bir insanın hayatının yarısı okulda geçiyor. Aslında hayatının yarısı değil tamamı… İnsanlar okul anılarını hatırlamak istemeyip, kötüleseler de okul anıları, onların yaşadığı anıların neredeyse hepsidir. İnsanoğlu ayağa kalkıp yürümeye başlamasıyla okul hayatı da başlamış oluyor.

İlk adım olarak ilkokul , sonra ortaokul , lise ve sonra üniversite derken hayatının yarısı geçmiş oluyor. Bir meslek sahibi olmak için hayatımızı bitiriyoruz. Bazı insanlar, hayatlarındaki olumsuzlukları göz ardı etmedikleri zaman hayatı anlamsız görüyorlar. İnsan, hayatı okulda öğrenir. Peki hayatı yaşayabiliyor mu? O yüzden okul hayattır.

Abdullah Ilgaz

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile