Asya

Apartmanda Evcil Hayvan Beslemek

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 5:16

Apartmanda Evcil Hayvan Beslemek

perikızı

Apartmanda hayvan beslemenin kuralları
Apartmanda evcil hayvan besleme şartları

Yönetim planinda; bagimsiz bölüm, eklenti ve ortak yerlerinde hayvan beslenmesi yasaklanmissa, kat malikleri kurulunun izin verdigine dair belge ibraz etmeyenin etrafina rahatsizlik vermemis olsa bile, bagimsiz bölümde köpek beslemesi mümkün degildir.Yönetim planinda köpek beslenmesi konusunda bir yasak bulunmadigi haldeyse Kat Mülkiyeti Kanununda yer alan rahatsiz etmeme kosulunun olusmasi gerekir.Yönetim planinda böyle bir yasak yoksa besleyebilirsiniz.

Kat Mülkiyeti Kanununda, hayvan beslenmesini yasaklayan bir hüküm olmayip, bu hususta aslolan yönetim planidir.
Yönetim planinda ortak mahaller için yasaklama getirilmis ise ortak mahallerde; bagimsiz bölümler için de yasaklama getirilmisse bagimsiz bölümlerde de hayvan beslenemez.
Yönetim planindaki yasaklama, hayvanin türüne, cinsine, büyüklügüne, rahatsizlik verip vermedigine, beslendigi yerin ortak mekan veya bagimsiz bölüm olmasina bakilmaksizin uygulanir.
Yönetim planinda bu hususta herhangi bir yasaklama yoksa, ister ortak mahalde ve isterse bagimsiz bölümde olsun, kriter diger kat maliklerine ve/veya kullanicilarina rahatsizlik verip vermemesidir.
Rahatsizlik somut bir kritere ve/veya kaç kisinin rahatsiz olduguna bagli olmayip, uyusmazlik halinde mahkeme tarafindan tespit edilir.

Apartmanda hayvan beslemeden önce ne yapmak gerekiyor?

– Her apartmanin bir yönetmeligi var, önce buna bakmak isleri kolaylastirir. Bazi sözlesmelerde, çiftlik hayvanlarinin evde beslenmesi yasaktir gibi bir madde yer aliyor. Çiftlik hayvanlarinin içine kedi ve köpek de dahil! Bu madde varsa onun kaldirilmasi için çogunlugu saglamanin büyük faydasi var. Çünkü bu maddeler degistirilebilir. Bazen apartmanlarda bir daireye köpek alindiktan sonra komsular bu maddeyi ekleyebiliyor. Sonradan eklenmis bir maddenin hiçbir geçerliligi yok.

Ev hayvanlarinin ne gibi haklari var?

– 5199 numarali Hayvanlari Koruma Kanunu’nun besinci fikrasinda bakima muhtaç olan hayvanlarin evden atilamayacagina dair bir uyari var. Yani, ev hayatina alismis, yasli ya da saglik sorunlari olan hayvanlari sokaga atmak suç. Ama birakin hayvan besleyenleri, hálá bu yasadan haberdar olmayan hukukçular bile var! Hayvanin tahliyesine karar verilebiliyorlar ama bir yanda da böyle bir yasa var. Evde baktigi hayvani sokaga birakan birine karsi sahitler bulur ve fotograf ya da kamera görüntüsü alabilirseniz bu kisi ile ilgili suç duyurusunda bulunabilirsiniz.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile