Asya

Yunus Ciklet Balığı Cinsiyet Ayrımı

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 9:42

Yunus Ciklet Balığı Cinsiyet Ayrımı

ecem
Yunus Ciklet Balığı,
Yunus Ciklet Balığı Hakkında Bilgi,
Yunus Ciklet Balığı Cinsiyet Ayrımı


Yunus Cichlid Balığı Cinsiyet Ayırımı Nasıl Olur?

Yunusların ulaştıkları boyutlar erkeklerde 20-22cm.,
dişi yunuslarda 16.5cm yi bulur.

Yunus Cichlid Cinsiyet Ayırımı
[IMG]http://img834.imageshack.us/img834/327/yunusciklet.jpgdolunay

Bunlar tipik uzunluklarıdır ve düzenli beslenme sonucu daha uzun boyutlara ulaşabilirler. Cinsel olgunluğa ulaşmaları ve büyümeleri uzun zaman alır, yaklaşık 17 – 18 ay beklemek gerkir.

Cinsel olgunluğa ulaştıklarında tüm sabrınızı ödüllendirecek bir üreme şekline sahiptirler, dişiler bir defada 20 ila 90 arasında yumurta dökerler ve bu süreç, dişilerin uygun beslenmesi doğal ortamdaki su şartları gibi özellikler uygun tutulursa 2 ayda bir tekrar eder.

Yunuslarda cinsiyet ayrımının en belirgin özelliklerinden bir tanesi; dişi yunusun anal yüzgeci oval, erkek yunusun ki sivridir.
Erkek yunusun anal yüzgeci kuyruğun ortasına kadar gelmektedir.Erkek yunusun rengi aynı akvaryumda ki dişiye göre daha canlı ve daha parlak renklere sahiptir.
Erkeklerin dudak ve kafa yapısı dişilere oranla daha belirgindir.Bazı yunusların kırmızı dudak yapıları ile sanki ruj sürmüş gibilerdir.

Dişi yunus çiftleşmeye hazır olduğu zaman erkek kur davranışları sergilemeye başlar.Dişi tüpçük çıkardığı zaman artık yumurtlamaya hazır hale gelmiş demektir.
Erkek yunusun yumuşak tavırları bu dönemde agrasifleşir.Dişinin karşısında titremeler ve ilginç hareketler sergileyerek çiftleşmek istediğini belirtir.Kumun üstünde dairesel hareketler yaparak çiftleşmeyi gerçekleştirirler.
Dişi titreyerek yumurtalarını döker ve hemen sonrasında arkasını dönerek yumurtaları ağzına alır.Bu sırada yumurtaları ağzına alırken erkek yunus yumurtaları döller.Eğer dişi yumurtayı arkasına döndüğünde alamazsa yada ağzından kaçırırsa erkek yunus kaçan yumurtaları yiyebilir.

kaynak: akvaryumcenneti.com

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile