Asya

ilkbahar arı bakımı

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 5:17

ilkbahar arı bakımı

perikızı
İlk Bahar Bakımı

Arıcılıkta ihmal edilmemesi gereken hususlardan dbirisi de ilk bahar bakımıdır. BenceOrta Anadolu bu bakım şubatta başlar.
1-Önce kovanların suya ihtiyaçları olup olmadığı tesbit edilir ve şırınga ile su verilir.
2- Kekleri verilir.
3- Yemlikler hazırlanır.
4- Yıl içerisinde çalışırken bizi oyalayacak, bizim çalışma ritmimizi düşürecek ne kadar unsur varsa hepsi bu geniş zamanlarda sistematik bir şekilde ber taraf edilmelidir. Çıtalara tel çekmek gibi…, arlıkta tamır bakım ihtiyaç hissedilen yerlerle ilgilenilmesi gibi..
Mart ta havaların 16- 17 dereceyi bulmasıyla birlikte dip tahtası temizlipğ yapılmalı yiyeceği az olan kovanlara bal veya kek takviyewsi yapılmalıdır.
5-Küflenmiş çıtalara kovandan uzaklaştırılmalıdır.
6-Bulunduğunuz yörede erikler çiçek açmaya başladı ise 1 e 1 oranında 250- 300 gram olmak kaydıyla şerbetleme işini başlatmak gerekir.Bu işlem haftada üç kez tekrar edilmelidir.Ayvalar çiçek açınca şerbetleme işine son verilmellidir.
5-Hastalık ve zararlılara karşı ilaçlama faaliyetlerini de başlatmak gerekir.varrova ilaclaması şubat ayında da yapılabilr.
Mart ayından başlayıp kovanlara ballık verinceye kadar arıları üşütmemek için tedbirler geliştirmeli, kovan içinde bölme tahtası kullanılmalıdır.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile