Asya

Madrid Barajas Havaalanından şehir merkezine nasıl gidilir?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:01

Madrid Barajas Havaalanı’ndan şehir merkezine nasıl gidilir?

Gece Perisi
Madrid Barajas Havaalanı’ndan şehir merkezine nasıl gidilir?

Madrid Barajas Uluslararası Havaalanı Puerta del Sol’a 13 km uzaklıktadır. 2006’da açılan düşük maliyetli taşıma pisti ile birlikte toplam 4 piste sahiptir. Terminal, 4 mimari tasarım ödülü almıştır ve uçuşunuz yoksa bile gezip görmek için bile gitmeye değecek bir yerdir.

Havaalanı şehre pembe renkli 8 numaralı hat ile bağlanmıştır, Sol’a gitmek için önce 8 numarayı, daha sonra Tribunal’dan güneye giden 10 numarayı ve daha sonra da 1 numarayı kullanmanız gerekir. Havaalanına metro ile gidiş 2 € tutar.

Havaalanına ulaşım

200 ve 204 numaralı otobüsler havaalanı-Plaza Colon-Avenida de América arasında çalışmaktadır. Havaalanına 400 metre mesafeden geçen N4 numaralı gece otobüsü Plaza Cibeles’ten Baraja bölgesine gider. İndiğiniz duraktan havaalanına yürümek için yolun kenarında yürüyüş yolu bulunmaktadır.

Night Shuttle tarafından düzenlenen havaalanı-şehir merkezi arasındaki gece otobüsleri kişi başı 9.90 €’dur. Havaalanından şehir merkezine giden taksiler ise 32 € civarında tutar. Atocha ve Chamartin’den havaalanına banliyö treni yapılma projesi ise 2019’de hayata geçecek.

Diğer havaalanları

Madrid oldukça önemli bir havaalanıdır birkaç havayolu şirketi tarafından desteklenmektedir. Iberia için merkezdir ve Avrupa’nın en büyük havaalanlarından bir tanesidir.

Torrejon ve Cuatro Vientes isimli diğer iki küçük havaalanı da şehre hizmet etmektedir; ancak, bu iki havaalanına ticari uçuşlar yapılmaz.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile