Derin

Cuma Adabı

Bu konu Derin tarafından 1 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Derin
Derin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8491
Yanıt Sayısı: 0
4 Ağustos 2024, 2:53

Cuma Adabı

ecem
Cuma adabı

kardeşlerim ! Mubarek Cuma günü geldiği zaman elbiselerinizin yeni olanını giyinin. Şayet yeni elbiseniz yoksa temiz hangisi ise, temiz olanını giyininin. Güzel kokular sürünün ira melekler güzel kokuları severler. Cuma namazına giderken daima Allah’ı zikret ve tesbih et. Resulullah (s.a.v) Efendimiz buyurdular ki : Her kim Cuma namazına giderse, attığı her adıma on sevap yazılır. Gelecek Cuma namazına kadar geçen süreç içerisinde gündüzleri oruçlu geceleri de namaz kılmış gibi mükafat verilir.
Diğer bir hadis-i şerifde Peygamber Efendimiz (s.a.s) Hz.leri buyurdu ki : Kimki Cuma namazını hakkı ve şartı ile edep erkana uygun kılarsa yirmi senelik sevap yazılır.
Yine Peygamber Efendimizin hadis-i şerifinde buyurdular ki : Şayet bir kimse Cuma namazına gidip hutbenin duyulucağı yerde oturursa ve de Hatip minberden inene kadar dünya kelamı konuşmadan hutbeyi dinlese Allah (c.c) Hz.’lerinin yanında bu sevapdan daha efdal sevap olmaz. Hutbe okunurken bir kimse, yanında bulunan birisine bir şeyler söylese kendisine iki günah yazılır. Hutbenin işitilmediği yerde bile dünya kelamı konuşulsa bu da yine günahtır ve Cuma namazı batıl olur.
Mümin Kardeşlerim mescide gittiğiniz zaman cemaati çiğneyerek, iterek safları geçmekten sakınınız. Eğer önlerde olmak istersen o zaman mescide erken gitmelisin. Şayet kalabalık yer yoksa nerede boş yer bulursan oraya oturmalısın. Efendimiz bir hadis-i şeriflerinde buyurmuş ki : Mescide saf atlayıp ileri geçenleri kıyamet günü geldiğinde, cehennemin üzerine köprü ederler. Şu halde bunlardan sakınalım ki, bu zümreden olmuyalım..
alıntı

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile