admin

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kompozisyonu

Bu konu admin tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
admin
admin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 12501
Yanıt Sayısı: 0
22 Mayıs 2021, 7:45

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kompozisyonu

NotuiteSane
23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı Konulu Kompozisyon
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili Kompozisyon

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kompozisyonu


Ulu Önder Atatürk’ün çocuklara en büyük armağanı;
Belki de çocukları kendi çocukluğunu yaşayamadığı için çok önemserdi. Bunun en büyük örneği bana göre küçük Ömer’ di. Ulu önder Atatürk onu karıncalara yuvalarına daha kolay bir şekilde ulaşabilsinler diye köprü yaparken görmüştü. Ondan öyle etkilenmişti ki bütün gününü küçük Ömer’i dinleyerek geçirmişti.

O gün çok önemli bir gündü Ulu Önder için. Fakat önemli işleri olmasına rağmen çok etkilendiği Ömerciğin yanında kalmayı tercih etmişti. Ben de bu hikayeyi okuduğum zaman çok etkilenmiştim. Ulu Önder şu an belki yaşasaydı eminim ki bizler için, gençler için daha birçok güzel işe imzasını atardı. Ben kendi adıma böyle bir Cumhuriyet yönetiminde doğup, büyüyüp, yetiştiğim için kendimle ve Ulu Önder Atatürk’ün bizlere verdiği imkanlarla gurur duyuyorum. Bizlere biz olduğumuzu hatırlatan bu bayramı “Egemenlik, çağdaşlık güvenirlik” ve “özgürlük” adına yine bize armağan eden Atamızı saygıyla anıyorum. Çevremde masum, sessiz ve kimsesiz çocuklar görüyorum. Bir an için kendimi onların yerine koyuyorum ve kendimi bomboş bir kuyu gibi hissediyorum, ne kadar acı. Bu kelimeleri satırlara dökerken bile ürperiyorum. İşte bu çocuklar bizim toplumumuzun çocukları. Çoğumuzun kardeşi, çoğumuzun abisi, çoğumuzun ise ablası. Düşünüyorum da neden onları çaresiz bırakıyoruz, neden kimsesizler, niçin yalnızlar? Çok zor değil mi? Sizlere sesleniyorum büyüklerim: Atamın armağan ettiği bu bayramı böyle mi kutlamalıyız?

-Hayır ben bunu kabul etmiyorum bize hediye edilen bir bayram ve ben bayramımı istiyorum.

Onu doya doya yaşamak istiyorum. Ben egemenlik istiyorum. Siz veremiyorsanız işte size küçük bir kalpten sesleniş, biz çocuklara yaşayamadığımız çocukluğumuzu yaşatın. Bizlere konuşma, tartışma imkanı sağlayın. Siz büyüklerimiz bu sorunları aştığınız zaman emin olun biz çocuklar Ulu Önder Atatürk’ün emaneti ve en büyük gurur olan bu bayramı en güzel şekli ile yaşayıp, yaşatacağız. Yaşamın tüm imkansızlıklarına rağmen, zorluklara rağmen Atam sana minnet borçluyuz. Çünkü sen; sanki bu günleri daha önceden düşünüp bizlere doya doya yaşatabilmemiz için böyle bir armağan sundun. Böylece Ulu Önder Atatürk yaptığı yeniliklerle insanların bir adım daha atarak kendilerini yenilemesine, çağdaş bir toplum düzeyini geliştirmeye gereksinim duymuştur. Bu nedenle Türk toplumuna en güzel şekli ile verimli olmayı başarmıştır.

23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı Ulu Önder’in atmış olduğu imzadır. Ayrıca Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, kutladığımız milli bayramlardandır. Bu nedenle Atatürk sözünü şöyle dile getirmektedir; “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” sözü ile belirtmiştir.

Bir kez daha teşekkürler Atam. Biliyorum ki beni duyuyorsun, biliyorum ki bunları hissediyorsun, seni her zaman ki gibi saygıyla anıyorum. Ve sana minnettar borcumu bir kez daha belirtiyorum. Seni çok seviyorum.

Aslı Göz
Eyüp Merkez İlköğretim Okulu


Cevap: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kompozisyonu

Kayıtsız Üye
Çok teşekkür ederim ödevime yardımcı oldunuz 🙂


Cevap: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kompozisyonu

Kara Sevdam
23 Nisan’ın Türkiye’de ulusal bayram olarak kabul edilmesinin nedeni, 1920’de o gün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmış olmasıdır. Milletvekillerinin belirlenişi ve Ankara’ya gelişi çok kısa bir zamanda gerçekleşmiştir. Milletvekili seçimleri Atatürk’ün Ankara’da bir meclisin toplanacağını ve neden toplanması gerektiğini açıklayan 19 Mart 1920 tarihli bildirisiyle başlamış,yine Atatürk’ün 21 Nisan’daki genelgesiyle de meclisin açılacağı tarih duyurulmuş ve milletvekillerinin Ankara’ya gelmesi istenmiştir. 23 Nisan 1920’de Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. O günkü ilk toplantıya daha önce belirlenen 337 milletvekilinden sadece 115’i katılabilmiştir.


Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile