admin

23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konulu Kompozisyon

Bu konu admin tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
admin
admin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 12501
Yanıt Sayısı: 0
22 Mayıs 2021, 2:41

23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konulu Kompozisyon

NotuiteSane
23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konulu Kompozisyon

23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Öncelikle sevgi ve içtenlikle hepinizin bayramını kutluyorum. 19.yüzyılın ”hasta adamı” Osmanlı Devletinden genç ,dinamik ve sağlıklı Türkiye Cumhuriyetini çıkaran Büyük Atatürk, gençlik yıllarında düşlediği, savaş yıllarında olgunlaştırdığı, ulusal egemenlik düşüncesini 23 Nisan 1920’de TBMM’ni kurarak yaşama geçirmiş, egemenlik hakkını kayıtsız, şartsız ulusal ve onun temsilcisi olan meclisi vermiştir. Atatürk, meclisin kurulduğu bu önemli günü bayram olarak ilan etmiş ve geleceğin güvencesi olan Türk çocuğuna armağan etmiştir.

O günden bu güne daha da artan bir heyecanla kutlanarak gelmiştir. Dünya ülkeleri arasında ilk ve tek bayramı olan çocuklar olarak ne kadar sevinsek azdır. Bu mutlu sevinç dolu günümüzü paylaşmaya sevincimize ortak olmak için dünyanın dört bir yanından çocuklar akın akın bize geliyorlar. Bizim yanımızda, bizimle el ele vererek dünya barışının korunması ve kollanması uğruna dünya büyüklerine anlamlı mesajlar veriyoruz. Her renkten ve her dilden bir araya gelen çocuklar, bizim yanımızda bizimle barış şarkıları söylüyor.

Bütün dünya ülkelerinin çocuklarının yüreklerinde ve beyinlerinde oluşan sevgi yumağı gelecekte barış ve dostluk olarak meyvelerini verecek savaşsız bir dünyanın koşullarını hazırlayacaktır. Bizim sevinç dolu,ışıltılı halimiz gelecek adına büyük umutlar vermektedir. Bilelim ki gelecek bizlerindir. Bizler bitmez tükenmez öğrenme azmimizle gelecekte pek çok yeni buluşun sahibi olarak,Türk’ün adını dünyanın ufuklarına silinmez harflerle yazacağız.

Yüreğimizde açan sevgi çiçeklerini okuldan almış olduğumuz en taze bilgilerle sunacağız…

Eda Akcan
Orhan Sinan Hamzaoğlu İlköğretim Okulu


Cevap: 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konulu Kompozisyon

Ceylan Gözlü
23 Nisan çocuk bayramıdır.Çocuklarımıza armağan edilen bu bayramda çocuklarımız gönüllerince eğlenmek gösteriler yapmak ve bu önemli günün anlam ve önemini belirten bir sunum yaparak çocuklarımıza bu günün ne demek olduğunu anlatmaktır.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile