lord

İletişim engelleri nelerden kaynaklanır?

Bu konu lord tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
lord
lord
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 4599
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 7:39

İletişim engelleri nelerden kaynaklanır?

perikızı
İletişim engelleri nelerden kaynaklanır?

1. İletişimin önemini yeterince kavrayamamış olmamızdan
2. İletişimin önemli bir ihtiyacımız olduğunun farkında olmamamızdan
3. Etkin iletişim yöntemlerini bilmememizden

Etkin iletişimi engelleyen faktörleri önce;

1. Bozucu Engeller
2. Yapıcı engeller

olmak üzere iki ana başlıkta toplamakta yarar var.

Bir toplumda yaşayan insanlar arzu ettikleri her şeyi istedikleri her mekan ve zamanda, üstelik istedikleri her türlü kelimeyi kullanarak kendilerini ifade etselerdi neler olurdu? Sinemada film seyrederken yanımızdaki ile normal bir sesle konuşsak? Babamızla küçük kardeşimizle konuşup şakalaştığımız gibi yapsak? Bir resmi bayramda hah işte belediye başkanı, tam sırasıdır deyip ona şikayetlerimizi sıralasak? Aklımıza estiği gibi dilekçe, rapor, ödev yazsak ? İşe giderken eşofman, okula giderken balo kıyafeti giysek? Kısacası hiçbir kısıtlama olmasa da aklımızın estiği gibi davransak…? Bu soruları çoğaltmak mümkün… cevaplarını ise hepimiz verebiliriz…

Aile içinde, oturduğumuz apartmanda, okulumuzda, işyerimizde özetle içinde yaşadığımız toplumda uyulması gereken iletişim kuralları vardır. Bunlar bize çeşitli kısıtlamalar getirir, fakat bizi yanlış davranışlarda bulunmaktan korur. Biz bunlara iletişimin yapıcı engelleri diyoruz.

İşyerlerinde tamamen serbest bırakılan bir bilgi akışı karışıklığa ve düzensizliğe neden olduğu için iletişimi kötü etkileyebilir. Onun için Yönetim kadrosunun bildiği her şey, her zaman çalışanlara aktarılmaz.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile