admin

İnsan Hakları Ve Saygı İle İlgili Kompozisyon

Bu konu admin tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
admin
admin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 12501
Yanıt Sayısı: 0
22 Mayıs 2021, 2:43

İnsan Hakları Ve Saygı İle İlgili Kompozisyon

mazlum
insan hakları ve saygı ile ilgili kompozisyon örneğine ihtiyacım var bana yardımcı olurmusunuz


Cevap: İnsan Hakları Ve Saygı İle İlgili Kompozisyon

Deli Sevdam
İnsan Hakları Ve Saygı İle İlgili Kompozisyon

İnsan Haklarına Saygı

İnsan hakları bütün insanların yalnızca insan olmalarından dolayı sahip oldukları haklardır. İnsanı diğer canlılardan ayıran ve insanı insan yapan bir takım özellikleri vardır. Bu özelliklerinin savunması, insan haklarının temelini oluşturur. İnsanların sahip oldukları haklar üç grupta toplanabilir:

Birincisi: İnsanın insan olmasından dolayı sahip olduğu haklar. Yaşamak , inanmak, özgürlük, eşitlik, güvenlik vb. haklar.

İkincisi: Yaşadığı ülkenin yurttaşı olmakla sahip olduğu haklar. Beslenme, eğitim, sıhhat, çalışma, seçme ve seçilme gibi haklar.

Üçüncüsü ise: Yurttaş ve devletin ortak sorumluluk ve ödevleri arasında yer alan haklardır. Etrafı savunma, sulhu sağlama ve dayanışma bu tür haklardandır.

İnsanların insani yaşayabilmesi için bu haklara saygı duyulup savunması gerekir. Bu vaziyet insanları daha mutlu eder ve toplumsal sulha katkı sağlar. İnsan haklarına gereken ehemmiyet verilmeli ve herkesin bu haklardan faydalanması sağlanmalıdır. Bunun için ilk olarak insanın kendi haklarına sahip çıkma şuurunda olması ve başkalarının haklarına da itibar etmesi gerekir. İnsan haklarını üniversal ilkeler olarak görmeli ve savunmalı, ters takdirde yalnızca belli bir azınlığa veyahut bir ulusa ait haklar olarak kalır.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile