Azize

Gradient Metodu Nedir – Gradient Metodu

Bu konu Azize tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Azize
Azize
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8698
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 10:15

Gradient Metodu Nedir – Gradient Metodu

Kara Gözlü
Gradient Metodu Nedir – Gradient Metodu


Kısıtsız ve kısıtlı fonksiyonlarda türevleri kullanarak optimum doğrultuda ve adım büyüklüğünde ilerleyerek minimuma veya maksimuma en hızlı biçimde ulaşır (steepest descent – ascent). En önemli özelliği f(x)’in ölçeğine göre çok duyarlı olmasıdır.

Içinde matematik , eşlenik gradyan metodu olduğu algoritma için sayısal çözüm belirli bir denklem lineer sistemlerin , yani olanlara matrisi simetrik ve pozitif kesin . The conjugate gradient method is an iterative method , so it can be applied to sparse systems that are too large to be handled by direct methods such as the Cholesky decomposition . Eşlenik gradyan metodu olduğunu iteratif yöntem , bu nedenle uygulanabilecek seyrek sistemleri gibi yöntemlerle doğrudan tarafından büyük olan çok olması ele için Cholesky ayrıştırma . Such systems often arise when numerically solving partial differential equations . Bu sistemlerin çoğu çözme ortaya ne zaman sayısal olarak kısmi diferansiyel denklemler .

. Eşlenik gradyan metodu serbest olabilir çözmek için kullanılabilecek aynı zamanda optimizasyon gibi problemleri gibi enerji minimizasyonu .

Biconjugate gradient yöntemi matrisleri simetrik olmayan sağlayan bir genelleme için. Various nonlinear conjugate gradient methods seek minima of nonlinear equations. Çeşitli doğrusal olmayan eşlenik gradyan yöntemleri denklemler doğrusal olmayan bir talep minimum.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile