admin

Mezuniyet Töreni İle İlgili Veda Konuması

Bu konu admin tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
admin
admin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 12501
Yanıt Sayısı: 0
22 Mayıs 2021, 1:56

Mezuniyet Töreni İle İlgili Veda Konuması

Kara Gözlü
Mezuniyet Töreni İle İlgili Veda Konuması

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım, Kıymetli Veliler, Sevgili Öğrencilerim,

Hayatın ve öğretmenliğin bir cilvesidir bu… Ana kucağından, oyuncaklarından kopup gelir çocuklarınız. Ürkek, kırılgan ve bakıma muhtaçtırlar. Onlara önce, size güvenmeyi öğretirsiniz.
Sonra okumayı, toplum içinde yaşamayı, kendilerine güvenmeyi… Evlerinin dışında da bir hayat olduğunu… Yeri gelir küçük parmaklarını ustaca kullanarak yazı yazmayı, yeri gelir düşünmeyi, fikir üretmeyi öğretirsiniz. Bazen de gözyaşlarını siler, düştüklerinde yaralarını sararsınız. Onlar sizin öz evladınız gibi olurlar. Hatta evladınıza ayırmadığınız zamanı onlara ayırırsınız… Bunları bütün öğretmenler yapar ve bütün öğretmenler öğrencilerine gönülden bağlanırlar. Beş yıl boyunca bakıp büyüttüğünüz evlatlarınız gün gelir, yuvadan uçuverir. İşte bu gün o gün…

Mutluyum, gururluyum. En değerli varlıklarınızı bana emanet ettiniz. Ben de onlara gözüm gibi baktım. Artık onlar da ben de yeni bir başlangıç yapacağız. Onların bundan böyle yeni öğretmenleri olacak; benim de yeni öğrencilerim. Ama birbirimizi hiç unutmayacağız. Eminim gelecekte de şimdi olduğu gibi onlarla gurur duyacağım.

Sevgili öğrencilerim, hepinizin ailenize, ulusunuza faydalı evlatlar olacağınızı biliyorum. Sizlerle gurur duyuyorum ve sizleri çok seviyorum. Geleceğiniz aydınlık olsun!

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile