memoli

GöceTarhanası – Evde Göce Tarhanası Hazırlama – Ev Tarhanası Yapılışı – Göce Tarhanası Hazırlanışı

Bu konu memoli tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
memoli
memoli
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 10876
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 9:53

GöceTarhanası – Evde Göce Tarhanası Hazırlama – Ev Tarhanası Yapılışı – Göce Tarhanası Hazırlanışı

Hayat…
GöceTarhanası – Evde Göce Tarhanası Hazırlama – Ev Tarhanası Yapılışı – Göce Tarhanası Hazırlanışı

Göce Tarhanası

Malzemeler
2 kg katı yoğurt
1 kg çekilmiş göce (buğday kırığı)
1/2 kg un
1/2 kg süt
2 yumurta
tuz

hazırlanışı

Göce, dış kabukları dibeklerde tahta
tokmaklarla ayrılmış buğday kırma (yarması
veya gendirme) demektir. Tarhana yapılacak
göcenin bir kısmı tarhanaya katılarak tuz,Hamur mayalanınca küçük parçalara
bölünüp temiz bir bezin üzerine konarak
kurutulur. Hafif kuruyan parçalar ufalanarak
toz haline getirilip torbalara konularak kışa
saklanır. Birde bunun yanında kurutma
yapılmadan hazırlanmış haliyle buzdolabında
muhafaza edilerek tüketilen çeşidi vardır, bu
çeşide yaş tarhana denir.
alıntı


—>: GöceTarhanası – Evde Göce Tarhanası Hazırlama – Ev Tarhanası Yapılışı – Göce Tarhanası Hazırlanışı

perikızı
GöceTarhanası – Evde Göce Tarhanası Hazırlama – Ev Tarhanası Yapılışı – Göce Tarhanası Hazırlanışı için teşekkür ederim 🙂

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile