Hayat…
GöceTarhanası – Evde Göce Tarhanası Hazırlama – Ev Tarhanası Yapılışı – Göce Tarhanası Hazırlanışı
Göce Tarhanası
Malzemeler
2 kg katı yoğurt
1 kg çekilmiş göce (buğday kırığı)
1/2 kg un
1/2 kg süt
2 yumurta
tuz
hazırlanışı
Göce, dış kabukları dibeklerde tahta
tokmaklarla ayrılmış buğday kırma (yarması
veya gendirme) demektir. Tarhana yapılacak
göcenin bir kısmı tarhanaya katılarak tuz,Hamur mayalanınca küçük parçalara
bölünüp temiz bir bezin üzerine konarak
kurutulur. Hafif kuruyan parçalar ufalanarak
toz haline getirilip torbalara konularak kışa
saklanır. Birde bunun yanında kurutma
yapılmadan hazırlanmış haliyle buzdolabında
muhafaza edilerek tüketilen çeşidi vardır, bu
çeşide yaş tarhana denir.
alıntı
perikızı
GöceTarhanası – Evde Göce Tarhanası Hazırlama – Ev Tarhanası Yapılışı – Göce Tarhanası Hazırlanışı için teşekkür ederim 🙂