Asya

Cordoba nasıl bir şehirdir?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:01

Cordoba nasıl bir şehirdir?

Gece Perisi
Cordoba nasıl bir şehirdir?

Cordoba, İspanya’nın Endülüs bölgesinde bulunan, 350 bin nüfuslu orta büyüklükte bir şehirdir. Endülüs Özerk Bölgesi’nin merkezindeki bu şehir, Avrupa’nın kültür mirasında çok önemli bir noktadır. Tarihi kimliği çok güçlü olan Cordoba, aynı zamanda Dünya Kültür Mirası tarafından korunur ve birçok kültürün izlerini taşır.

Dünyadaki çok az yer hem Roma İmparatorluğu’nda önemli rol oynamış, hem bir Arap Devleti’nin merkezi olmuş hem de İslam Halifesi’ni ağırlamıştır.

Bu kadar dikkat çekici özelliğini, entelektüel gelişim ve bilgeliğin tarihiyle birleştirince, Seneca, Averroes (İbn Rüşd) ve Maimonides (İbn-i Meymun) gibi büyük isimlerin de bu şehirde yetişmesi kaçınılmaz olmuştur.

Sanat ve tarih iç içe

Cordoba tarihi semtleri, küçük ve dar sokakları, meydanları, avlularıyla büyüleyici bir atmosfer sunar. Hem cami hem katedral olan tarihi eserler, şehrin İslam geçmişini ve Orta Çağ’dan kalan kimliğini yansıtır.

Cordoba aynı zamanda çok modern bir şehirdir. Bir taraftan AVE adı verilen hızlı trenle diğer Endülüs şehirlerine bağlanır, diğer taraftan da Madrid ve Sevilla gibi büyük şehirlere çok kolay ulaşım imkanı sağlar. Şehrin içinde de toplu ulaşım ağı, istediğiniz yere rahatlıkla varmanızı sağlayacak düzeydedir.

Cordoba, sanatın, kültürün ve her yıl düzenlenen etkinliklerle fırsatların şehridir. Flamenko festivalleri, konserler, bale gösterileri ve daha birçok etkinlik, şehri bambaşka bir havaya büründürür.

Müzeleri unutmayın

Cordoba’dan bahsederken müzeleri ve renkli gece hayatını da es geçmemek gerekir. Şehrin dışında İspanyol barok dönemini yansıtan Priego de Cordoba, dev bir kayanın üzerinde bulunan kalesiyle tipik bir Endülüs şehri olan Zuheros ve Montilla gibi çok güzel köy var.

Hornachuelos’ta bulunan “Parque Nacional de la Sierra de Hornachuelos” ve Cardena’da bulunan “Parque Natural de las Sierras Subbeticas” bölgenin doğal güzellikleri arasında sıralanır.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile