Asya

Berlin’de metroyu nasıl kullanabiliriz?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:01

Berlin’de metroyu nasıl kullanabiliriz?

Gece Perisi
Berlin’de metroyu nasıl kullanabiliriz?

Berlin dünyadaki sayılı ulaşım ağına sahip şehirlerden biridir. Şehrin en büyük artılarından biri şaşırtıcı genişlikte yolları ve modern ulaşımın nimetlerinden yararlanmasıdır. İki havalimanı, 10 ana tren yolu rotası ve kapsamlı toplu taşıma sistemiyle Berlin ideal bir gezi alanıdır.

Berlin’deki toplu taşıma hem hızlı hem de rahattır. Ulaşım sisteminin gelişimi uzun yıllar öncesine dayanır ve S-Bahn adı verilen banliyö trenleri, U-Bahn adı verilen metro sistemi, otobüsler ve tramvaylardan oluşur. Alınacak bilet bu sistemlerin tümünde geçerlidir. Potsdam’a giderken S7’yi ya da RE1 ve RE7 trenini kullanabilirsiniz.

Sadece üç adet tarife bölgesi bulunur. Bunlar, şehir merkezi olan A bölgesi, şehir sınırlarına dayanan B bölgesi ve şehir sınırları dışına çıkıp Berlin’i çevreleyen Potsdam, havalimanı ve Schoenefeld SXF gibi yerleri içine alan C bölgesidir. AB, BC ve ABC tipi biletlerin arasından size en uygun olanını gezeceğiniz bölgelere göre seçebilirsiniz.

S-Bahn’la Berlin’in değişik yüzleri

S-Bahn’ın en ilginç rotalarından biri şehir yolu olarak da bilinen “Berliner Stadtbahn”dır. S3, S5, S7, S75 trenleri Ostbahnhof ve Charlottenburg istasyonları arasında gidip gelir, viyadüklerden geçerek Berlin’in merkezine ulaşır. S-Bahn kıvrılır ve şehrin sokaklarının üzerinden geçen köprüleri aşar.

Gündüz saatlerinde, şehir merkezine doğru giden çoğu tren, S-Bahn rotasında olduğu gibi 5 dakikalık aralıklarla hareket eder.

Berlin, içerisinde yaşayan insanlar kadar renkli bir şehirdir. Ringbahn’la (S41/S42) şehrin pek çok farklı yüzünü görme fırsatı yakalayabilirsiniz. Bu 37 kilometrelik yol üzerinde Berlin’in değişik bölgelerini görebilirsiniz.

Bu S-Bahn rotası ayrıca coğrafi olarak köpek kafası şekli oluşturduğundan “ büyük köpek kafası” rotası olarak da bilinir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile