Asya

Madrid’de nasıl bir metro sistemi var?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:01

Madrid’de nasıl bir metro sistemi var?

Gece Perisi
Madrid’de nasıl bir metro sistemi var?

Londra ve Paris’ten sonra Avrupa’nın en eski üçüncü metrosu Madrid’dedir. 1919 yılında kurulmuş olan bu sistem Avrupa’nın en ucuz metrolarından biridir. Temiz, hızlı, güvenli ve kullanımı kolaydır. Ayrıca sıcak günlerde metronun yeraltı tünelleri bir serinlik de sağlamaktadır.

13 metro hattı Madrid’in neredeyse her yerine ulaşmaktadır. Hatlar, farklı renklerle ve 1’den 13’e kadar sayılarla birbirinden ayırt edilmektedir.

Metrodaki anonslar sadece İspanyolca yapılmasına karşın, tabela ve işaretler İspanyolca ve İngilizce olarak düzenlenmiştir.

Biletler herhangi bir otomatik makineden veya istasyondan satın alınabilir. Tek kullanımlık biletler (1 €) bulunmaktadır, bunun yanında 10 kullanımlık (6.15 €) veya aylık olanları da vardır.

10 kullanımlık biletler farklı kişiler tarafından da kullanılabildiği için avantajlıdır. Ayrıca biletler metro dışında otobüslerde de kullanılabilmektedir.

Güvenlik

Metro sabah 6’dan gece 2’ye kadar çalışmaktadır. Madrid’i gezerken yanınızda sürekli bir metro haritası taşımanız tavsiye edilmektedir.

Madrid metrosu güvenli sayılır, ancak yankesicilerin yine de bulunur. Hedef olarak genellikle İspanyolca konuşmayan ve yalnız olan turistleri seçmektedirler.

Şehrin yoğun olduğu saatlerde (iş çıkışı gibi) dikkatli olunmalı ve el çantası, sırt çantası ve kolay ulaşılabilecek ceplerde değerli eşyalar taşınmamalıdır.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile