Asya

Madrid’de otobüsle nasıl gezilir?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:01

Madrid’de otobüsle nasıl gezilir?

Gece Perisi
Madrid’de otobüsle nasıl gezilir?

Madrid’de EMT (Empresa Municipal de Transporte) tarafından işletilen şehir içi otobüsler metroya iyi bir alternatiftir. Şehirde geçirecek fazla vaktiniz yoksa çevreyi görebilmek için bu otobüsleri kullanabilirsiniz.

Otobüs taşımacılığı metrodaki kadar sistemli ve düzenli değildir, ancak oldukça rahattır. Bütün otobüslerde klima bulunmaktadır ve birçoğu da alternatif enerji ile çalışır.

Otobüslerin birçoğunda tekerlekli sandalye ile binmek için sistem bulunmaktadır. Çanta ile otobüse binmek şoförün inisiyatifindedir, otobüs çok dolu ise binişinizi reddedebilir. Otobüs ve metro biletleri aynıdır. Eğer biletiniz yoksa şoföre ödeme yapmanız da mümkündür.

Şehri dolaşmak

Otobüslerin büyük çoğunluğu sabah 6 ila gece 11 arası çalışır. “Buhos” olarak adlandırılan gece otobüsleri daha seyrek çalışır ve her zaman Plaza de Cibeles’in yanından geçer. Gece otobüslerinin fiyatları gündüz otobüsleri ile aynıdır.

Madrid’de sık sık trafik problemi yaşanmaktadır ve ara sokakları kullanmalarına rağmen otobüs ve taksilerde bu trafikten etkilenir.

Şehirde tur otobüslerinin işletmesini “Madrid Vision” yapmaktadır. Şirket, üstü açık çift katlı otobüsler ile Madrid içerisinde değişik güzergahlarda hizmet vermektedir. Bu otobüsler Madrid’i dolaşmak için rahat, kolay ve eğlenceli bir yöntemdir.

Farklı yolları deneyin

Madrid’de bir turistin tüm beklentilerini karşılayan 3 farklı güzergah vardır. Tüm otobüsler Puerta del Sol’dan hareket etmesine karşın, duraklardan da otobüslere rahatça ulaşılabilmektedir.

Otobüs turları yıl boyunca düzenlenmektedir ve sekiz dilde yayını vardır. Düzenleme saatleri ise mevsime göre değişmektedir.

* İlkbahar ve sonbahar mevsimlerinde sabah 10 – akşam 9 arası,
* Yazın sabah 9:30’dan gece yarısına kadar,
* Kış mevsiminde sabah 10 – akşam 7 arası düzenlenmektedir.

Aldığınız tur bileti ile bütün gün istediğiniz otobüs ve güzergahı seçebilirsiniz, ücreti de 17 €’dur.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile