admin

Hilful Fudul Hangi Amaca Yönelik Kurulmuştur

Bu konu admin tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
admin
admin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 12501
Yanıt Sayısı: 0
22 Mayıs 2021, 2:08

Hilful Fudul Hangi Amaca Yönelik Kurulmuştur

Kayıtsız Üye
hilful fudul hangi amaca yönelik kurulmuştur bilgi verirmisiniz


Cevap: Hilful Fudul Hangi Amaca Yönelik Kurulmuştur

Deli Sevdam
Hilful Fudul Hangi Amaca Yönelik Kurulmuştur

Hz. Muhammed, peygamber olmadan önce zulme uğrayan kimsesiz, zavallı insanların haklarını korumak için “hilfu’l-fudul” (erdemliler birliği) kurulmuştu. Bu birliğin üyelerinden biri de Peygamberimizdi.

Erdemliler Encümeni olarak da bilinen Erdemliler Birliği, (Hilfu’l-Fudul) Kureyş’ten bazı erdemli kimselerin bir araya gelerek kurdukları ve peygamberimizin de katıldığı birliğin adıydı. Mekke’de zayıf ve kimsesizlerin haklarını savunmak, adaleti tesis etmek ve zulme son vermek bu teşkilatın en önemli hedefiydi. Bu birlik, uzun süre etkin bir biçimde faaliyetlerini sürdürmüştür.

Hilfu’l- Fudul üyeleri, çok kere mazlumun hakkını almak üzere devreye girip adaleti sağlamış ve Mekkelilerin takdirini kazanmıştır. Bu teşkilat, haksızlık yapanlara karşı caydırıcı olmuştur.


Cevap: Hilful Fudul Hangi Amaca Yönelik Kurulmuştur

Misafir Üye
zavallı ve kimsesiz insanlara yardımcı olmak konusunda peygamber efendimizin çok büyük öncülüğü vardır.bunun için de bu derneğin bir üyesidir. hilful fudulun amacı bu olmakla beraber birçok kimsesiz ve zavallı insana yardım edilmiştir.


Misafir Üye
çok güzeldi o yüzden beyendim

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile