ozelgun

Anneler Günü Anlam Ve Önemini Belirten Yazı

Bu konu ozelgun tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
ozelgun
ozelgun
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 880
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 2:38

Anneler Günü Anlam Ve Önemini Belirten Yazı

Kayıtsız Üye
anneler günü ile ilgili günün anlam ve önemini belirten yazı lazım


Cevap: Anneler Günü Anlam Ve Önemini Belirten Yazı

Deli Sevdam
Anneler Günü Anlam Ve Önemini Belirten Yazı

ANNELER GÜNÜ HÜZNÜ

Kuşkusuz sevgilerin en hası, karşılıksız ve ölümsüz olanı annenin evladına duyduğu sevgidir. Bir erkek olarak tatmadığım bu duyguyu tarif edebileceğimi sanmıyorum. Annelik sevgisinin tariflere sığmayacak kadar engin ve yüce bir içeriğe sahip olduğunu söylemekle yetineceğim.

Bu gün anneler günü. Kimi için mutlulukların, kimileri için hüzünlerin, buruklukların yaşandığı bir gün. Anneleri ve evlatları hayatta olanlar bilemez bu hüznü. Anneler günü hüznü evlatlarını kaybetmiş anneler ve annelerini kaybetmiş evlatlar tarafından yaşanan kavurucu, isyan ettirici bir acıdır. Yüreği bütün olan insanlar bu acıyı bilemeseler de çevrelerindeki bu tür insanlara saygı duyarlar. Ama evladını yitiren analar ve annelerini yitiren evlatlar, anneler gününde bu ayrılığın ezici ağırlığını duyarak, geçmiş günlere anıların buruk tesellisine sığınırlar.

Anneler gününde yüzlerinde gizlemeye çalıştıkları bu hüznün altında, yüreklerinde yeniden açılıp kanamaya başlayan yaranın dayanılmaz acısı vardır. Sessizliklerinin altında gizlenen hıçkırıkları duyamaz, dalgın bakışlarının arkasındaki gözyaşlarına ellerinizle dokunamazsınız. Onlar mutlu annelerin, coşkulu evlatların neşesine gölge düşürmemek için imkan olsa anneler gününde görünmez olmayı tercih ederler. Hatta o günü hiç uyanmadan, hiç yaşamadan derin bir uykuda geçirmeyi isterler.

Bu hüznü tatmadan önce ben de varlığını bilir, bu insanlara saygı duyardım. Şimdilerde yüreği yanık bu insanların acılarını duyuyor ve anneler gününde annesi sağ olan evlatlara, öpülesi ellerini şefkatle uzatan annelere gıpta ile bakıyorum.

Bir özlemin yanı sıra bir yargılama sürüyor içimde. Şimdi aramızda olamayanlara yeterince saygı ve sevgi gösterebildim mi? Daha çok sevgi……daha çok çiçek….. daha çok ilgi….. daha çok mutluluk…… her şeyin daha fazlasını veremez miydim?

Bu hüznü çekenlerin dertlerine derman bulmak artık mümkün değil. Ama bu insanların hüznünden, hayatta olan anne ve evlatlara çıkarılacak binlerce ders var. Çaresiz, birinden biri arkada kalacak ve bu acıyı tadacak. Er ya da geç ana ve evlat birbirinden ayrılacaksa yaşarken bu anın kıymetini bilip zamanı iyi değerlendirmek, iyi anılarla hüznü karşılamak tavsiye edilecek tek şey olsa gerek.

Günaydın hüzün!……..

Tüm annelerin anneler gününü kutluyorum. Sevgi ve saygıların en hası sizlerin olsun.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile